У ФЦ „Вујадин Бошков“, сутра почиње јесењи међународни фестивал фудбала „Трофеј Новог Сада“, на којем ће, поред две екипе Војводине, учествовати још 10 тимова из седам држава. Биће то права прилика за децу узраста до 11 година да уживају играјући фудбал са својим вршњацима и стекну додатно искуство учешћа на међународним турнирима, а успут се и друже и остваре нова познанства и пријатељства.

Међу онима који су потврдили учешће на „Трофеју Новог Сада“ налази се и екипа хрватског Осијека, клуба у који се много улаже последњих година и који дефинитивно спада међу најбоље у Хрватској. Према речима њиховог координатора Силвија Јежића, Осијечани са нестрпљењем чекају долазак у Нови Сад и узбуђени су што ће имати прилику да буду део предстојећег догађаја.

– Пре свега, морам да кажем да смо изузетно захвални фудбалском клубу Војводина на томе што нас је позвао да учествујемо на овом турниру. Војводина је клуб који је константно међу четири најбоља у Србији и изузетно нам је драго што ћемо имати прилику да се сретнемо са нашим старим пријатељима. Учешће на „Трофеју Новог Сада“ смо са радошћу прихватили и због тога што нам је то могућност да видимо где су наши клинци у односу на децу из осталих клубова. Што се резултата и неког нашег пласмана тиче, то у овом тренутку не бих могао да прогнозирам, јер наравно, за резултат се питају и остале екипе – каже Јежић.

Ипак, он са поносом истиче да је омладинска школа Осијека на врло завидном нивоу.

– Омладинска школа Осијека је врло добро организована и тачно се зна ко шта ради и ко је за шта задужен. Свака селекција има свој стручни штаб, у којем су, осим главног тренера, још и тренер голмана, кондициони тренер, физиотерапеут итд, тако да је свакој селекцији пружена пуна пажња у сваком тренутку. Наша омладинска школа је тренутно међу топ три у Хрватској, уз школе Динама и Хајдука. У неким узрастима је Динамо најбољи, у неким Хајдук, у неким ми, али генерално, то су три најбоље омладинске школе у Хрватској – истиче Јежић.

Он је лично већ имао прилику да се упозна са омладинском школом „Илија Пантелић“, а посебно је био импресиониран условима у ФЦ „Вујадин Бошков“.

– Пре три године, са једним другим клубом сам боравио у ФЦ „Вујадин Бошков“ и мало је рећи да сам био одушевљен. Војводина има прекрасан тренинг центар и то је стварно привилегија и за њену омладинску школу. Можда би могла да се додају још два-три терена, али и овако су услови заиста одлични. Мислим да је и локација самог тренинг центра изузетно добра, јер је изолован, а опет врло близу града – рекао је Јежић.

Групна фаза „Трофеја Новог Сада“ одиграће се сутра и то по следећем распореду:

10:00: Војводина А – Вардар (група А), Осијек – Шпарта (група Ц)
10:50: Нижњи А – Партизан (група Б), Ференцварош – Борац Бањалука (група Д)
11:40: Војводина А – Будва (група А), Осијек – Нижњи Б (група Ц)
12:30: Нижњи А – Стари аеродром (група Б), Ференцварош – Војводина Б (група Д)
13:20: Вардар – Будва (група А), Шпарта – Нижњи Б (група Ц)
14:10: Партизан – Стари аеродром (група Б), Борац Бањалука – Војводина Б (група Д)