U FC „Vujadin Boškov“, sutra počinje jesenji međunarodni festival fudbala „Trofej Novog Sada“, na kojem će, pored dve ekipe Vojvodine, učestvovati još 10 timova iz sedam država. Biće to prava prilika za decu uzrasta do 11 godina da uživaju igrajući fudbal sa svojim vršnjacima i steknu dodatno iskustvo učešća na međunarodnim turnirima, a usput se i druže i ostvare nova poznanstva i prijateljstva.

Među onima koji su potvrdili učešće na „Trofeju Novog Sada“ nalazi se i ekipa hrvatskog Osijeka, kluba u koji se mnogo ulaže poslednjih godina i koji definitivno spada među najbolje u Hrvatskoj. Prema rečima njihovog koordinatora Silvija Ježića, Osiječani sa nestrpljenjem čekaju dolazak u Novi Sad i uzbuđeni su što će imati priliku da budu deo predstojećeg događaja.

– Pre svega, moram da kažem da smo izuzetno zahvalni fudbalskom klubu Vojvodina na tome što nas je pozvao da učestvujemo na ovom turniru. Vojvodina je klub koji je konstantno među četiri najbolja u Srbiji i izuzetno nam je drago što ćemo imati priliku da se sretnemo sa našim starim prijateljima. Učešće na „Trofeju Novog Sada“ smo sa radošću prihvatili i zbog toga što nam je to mogućnost da vidimo gde su naši klinci u odnosu na decu iz ostalih klubova. Što se rezultata i nekog našeg plasmana tiče, to u ovom trenutku ne bih mogao da prognoziram, jer naravno, za rezultat se pitaju i ostale ekipe – kaže Ježić.

Ipak, on sa ponosom ističe da je omladinska škola Osijeka na vrlo zavidnom nivou.

– Omladinska škola Osijeka je vrlo dobro organizovana i tačno se zna ko šta radi i ko je za šta zadužen. Svaka selekcija ima svoj stručni štab, u kojem su, osim glavnog trenera, još i trener golmana, kondicioni trener, fizioterapeut itd, tako da je svakoj selekciji pružena puna pažnja u svakom trenutku. Naša omladinska škola je trenutno među top tri u Hrvatskoj, uz škole Dinama i Hajduka. U nekim uzrastima je Dinamo najbolji, u nekim Hajduk, u nekim mi, ali generalno, to su tri najbolje omladinske škole u Hrvatskoj – ističe Ježić.

On je lično već imao priliku da se upozna sa omladinskom školom „Ilija Pantelić“, a posebno je bio impresioniran uslovima u FC „Vujadin Boškov“.

– Pre tri godine, sa jednim drugim klubom sam boravio u FC „Vujadin Boškov“ i malo je reći da sam bio oduševljen. Vojvodina ima prekrasan trening centar i to je stvarno privilegija i za njenu omladinsku školu. Možda bi mogla da se dodaju još dva-tri terena, ali i ovako su uslovi zaista odlični. Mislim da je i lokacija samog trening centra izuzetno dobra, jer je izolovan, a opet vrlo blizu grada – rekao je Ježić.

Grupna faza „Trofeja Novog Sada“ odigraće se sutra i to po sledećem rasporedu:

10:00: Vojvodina A – Vardar (grupa A), Osijek – Šparta (grupa C)
10:50: Nižnji A – Partizan (grupa B), Ferencvaroš – Borac Banjaluka (grupa D)
11:40: Vojvodina A – Budva (grupa A), Osijek – Nižnji B (grupa C)
12:30: Nižnji A – Stari aerodrom (grupa B), Ferencvaroš – Vojvodina B (grupa D)
13:20: Vardar – Budva (grupa A), Šparta – Nižnji B (grupa C)
14:10: Partizan – Stari aerodrom (grupa B), Borac Banjaluka – Vojvodina B (grupa D)