Омладинци Војводине победили су у гостима Црвену звезду резултатом 3:2 у 29. колу Омладинске лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Трнинић, Бјелајац и Лазар Јовановић.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Црвена звезда: Лаиновић, Голдин, Матић, Мајсторовић, Стојсављевић, Видојевић, Бошковић, Радоњић, Огбу, Никчевић, Пиргић. Играли су још Сандуловић, Радујко, Јовић и Ивић.

Војводина: Борај, Хромиш, Букинац, Чутовић, Павић, Трнинић, Ковачев, Пиваш, Бјелајац, Јовановић, Сукачев. Играли су још Ромић,  Бошкан, Костадиновић, Токин и Крачун.

Прву шансу на утакмици имао је најбољи стрелац Црвене звезде ове сезоне, Пиргић, чији је ударац у 11. минуту са 18 метара зауставио голман Борак. Само два минута касније Борак је поново био на правом месту, пошто је зауставио ударац Матића са 20 метара.

Воша је најбољу шансу од почетка имала у 17. минуту, Ковачев је одлично прошао по десном боку и пронашао Бјелајца, који је са десетак метара гађао сам леви угао, али је и голман Звезде Лаиновић био одличан.

Воша је у 21. минуту заслужено повела, Јовановић је одиграо дупли пас са Сукачевим и после соло продора центрирао са левог бока, а Бјелајац је проследио лопту главом до друге стативе где ју је дочекао Трнинић и погодио за 0:1.

У 36. минуту Воша је стигла до другог гола, Лаиновић је само на кратко интервенисао, а Бјелајац је налетео на одбијену и са пет метара погодио за 0:2!

Воша је до одласка на одмор могла да постигне још барем један гол, Бјелајац је шутирао преко гола искоса са леве стране, док је ударац Хромиша зауставио Лаиновић.

Звезда се у потпуности вратила у меч на старту другог полувремена. Радоњић је у 47. минуту са ивице шеснаестерца погодио сам угао за 2:1.

Само седам минут касније, домаћи су изједначили, после акције по левој страни, Никчевић је дочекао оштру лопту од Сандуловића и само поставио ногу за 2:2.

Након другог гола, Звезда је преузела иницијативу и имала још неколико опасних ситуација пред голом Борака, али промене резултата није било.  Војводина је најбољу шансу у наставку имала у 74. минуту, Јовановић је после сјајног дриблинга гађао горњи угао, а пречка је сачувала гол Лаиновића.

Што није успео у 74, јесте у 78. минуту, Лазар Јовановић је био прецизан, својом десном, слабијом ного, али довољно снажно и прецизно да ни парада Лаиновића није била довољна да спречи гол.

Воша је до краја успела да сачува предност и упише важну победу над великим ривалом.