Omladinci Vojvodine pobedili su u gostima Crvenu zvezdu rezultatom 3:2 u 29. kolu Omladinske lige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Trninić, Bjelajac i Lazar Jovanović.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Crvena zvezda: Lainović, Goldin, Matić, Majstorović, Stojsavljević, Vidojević, Bošković, Radonjić, Ogbu, Nikčević, Pirgić. Igrali su još Sandulović, Radujko, Jović i Ivić.

Vojvodina: Boraj, Hromiš, Bukinac, Čutović, Pavić, Trninić, Kovačev, Pivaš, Bjelajac, Jovanović, Sukačev. Igrali su još Romić,  Boškan, Kostadinović, Tokin i Kračun.

Prvu šansu na utakmici imao je najbolji strelac Crvene zvezde ove sezone, Pirgić, čiji je udarac u 11. minutu sa 18 metara zaustavio golman Borak. Samo dva minuta kasnije Borak je ponovo bio na pravom mestu, pošto je zaustavio udarac Matića sa 20 metara.

Voša je najbolju šansu od početka imala u 17. minutu, Kovačev je odlično prošao po desnom boku i pronašao Bjelajca, koji je sa desetak metara gađao sam levi ugao, ali je i golman Zvezde Lainović bio odličan.

Voša je u 21. minutu zasluženo povela, Jovanović je odigrao dupli pas sa Sukačevim i posle solo prodora centrirao sa levog boka, a Bjelajac je prosledio loptu glavom do druge stative gde ju je dočekao Trninić i pogodio za 0:1.

U 36. minutu Voša je stigla do drugog gola, Lainović je samo na kratko intervenisao, a Bjelajac je naleteo na odbijenu i sa pet metara pogodio za 0:2!

Voša je do odlaska na odmor mogla da postigne još barem jedan gol, Bjelajac je šutirao preko gola iskosa sa leve strane, dok je udarac Hromiša zaustavio Lainović.

Zvezda se u potpunosti vratila u meč na startu drugog poluvremena. Radonjić je u 47. minutu sa ivice šesnaesterca pogodio sam ugao za 2:1.

Samo sedam minut kasnije, domaći su izjednačili, posle akcije po levoj strani, Nikčević je dočekao oštru loptu od Sandulovića i samo postavio nogu za 2:2.

Nakon drugog gola, Zvezda je preuzela inicijativu i imala još nekoliko opasnih situacija pred golom Boraka, ali promene rezultata nije bilo.  Vojvodina je najbolju šansu u nastavku imala u 74. minutu, Jovanović je posle sjajnog driblinga gađao gornji ugao, a prečka je sačuvala gol Lainovića.

Što nije uspeo u 74, jeste u 78. minutu, Lazar Jovanović je bio precizan, svojom desnom, slabijom nogo, ali dovoljno snažno i precizno da ni parada Lainovića nije bila dovoljna da spreči gol.

Voša je do kraja uspela da sačuva prednost i upiše važnu pobedu nad velikim rivalom.