Кадети Војводине освојили су по први пут престижни турнир „Фудбал френдс“ у Фочи, пошто су у финалу победили бањалучки Борац резултатом 4:2.

У једном од најбољих финала у историји овог турнира, Бањалучани су у два наврата имали предност, 1:0 и 2:1, али су изабраници тренера Марка Јовића стрпљивом игром два пута долазили до изједначења, а у самој завршници и до преокрета, па су у свом другом финалу „Фудбал френдса“ заслужено победили и освојили своју прву „титулу пријатељства“.

Што нису успeле претходне генерације „старе даме“, за које су играли и данас познати фудбалери Сергеј Милинковић-Савић и Мијат Гаћиновић, успела је селекција кадета предвођена капитеном Лазаром Павловићем и одличним Ђорђем Петровићем, званично и најбољим играчем турнира.

– Велика је част мени и саиграчима да освојимо овај трофеј први пут у историји клуба. За 17 година постојања Фудбал френдса, ми смо прва генерација Војводине која је то успела да оствари и то је за нас велика ствар – рекао је Петровић.

Тренер Марко Јовић је такође поносан због успеха своје екипе.

– Наши момци су заиста заслужили све ово, и овације и пехар, да буду прва генерација Војводине у историји турнира која га је освојила, тако да само лепе успомене носимо из Фоче. Надамо се да међу овим клинцима бити оних који ће у краћој будућности заиграти за први тим Војводине – рекао је Марко Јовић.

Коначан поредак 17. „Фудбал френдса“:

1. Војводина
2. Борац
3. Жељезничар
4. Ријека
5. Црвена звезда
6. Сутјеска Фоча
7. Сутјеска Никшић
8. Академија Пандев