Kadeti Vojvodine osvojili su po prvi put prestižni turnir „Fudbal frends“ u Foči, pošto su u finalu pobedili banjalučki Borac rezultatom 4:2.

U jednom od najboljih finala u istoriji ovog turnira, Banjalučani su u dva navrata imali prednost, 1:0 i 2:1, ali su izabranici trenera Marka Jovića strpljivom igrom dva puta dolazili do izjednačenja, a u samoj završnici i do preokreta, pa su u svom drugom finalu „Fudbal frendsa“ zasluženo pobedili i osvojili svoju prvu „titulu prijateljstva“.

Što nisu uspele prethodne generacije „stare dame“, za koje su igrali i danas poznati fudbaleri Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović, uspela je selekcija kadeta predvođena kapitenom Lazarom Pavlovićem i odličnim Đorđem Petrovićem, zvanično i najboljim igračem turnira.

– Velika je čast meni i saigračima da osvojimo ovaj trofej prvi put u istoriji kluba. Za 17 godina postojanja Fudbal frendsa, mi smo prva generacija Vojvodine koja je to uspela da ostvari i to je za nas velika stvar – rekao je Petrović.

Trener Marko Jović je takođe ponosan zbog uspeha svoje ekipe.

– Naši momci su zaista zaslužili sve ovo, i ovacije i pehar, da budu prva generacija Vojvodine u istoriji turnira koja ga je osvojila, tako da samo lepe uspomene nosimo iz Foče. Nadamo se da među ovim klincima biti onih koji će u kraćoj budućnosti zaigrati za prvi tim Vojvodine – rekao je Marko Jović.

Konačan poredak 17. „Fudbal frendsa“:

1. Vojvodina
2. Borac
3. Željezničar
4. Rijeka
5. Crvena zvezda
6. Sutjeska Foča
7. Sutjeska Nikšić
8. Akademija Pandev