Предстојећег викенда, тачније од петог до седмог новембра, у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику ће се одржати јесењи међународни фестивал фудбала за децу под називом „Трофеј Новог Сада“. Учешће на турниру је потврдило 12 екипа из седам земаља, а међу њима и екипа Нижњег Новгорода, која долази из истоименог града из Русије, уједно града побратима Новог Сада.

Овај фестивал се организује као наставак сарадње између Града Новог Сада и Нижњег Новгорода, у коју је укључен и фудбалски клуб Војводина, па су тако дечаци „старе даме“ крајем лета ове године били у Русији и имали прилику да се упознају са тренинг кампом у Нижњем Новгороду, односно да са својим вршњацима одиграју неколико утакмица и истовремено остваре нова познанства и пријатељства.

Ове недеље, улогу домаћина имаће ФК Војводина, са чијим ресурсима и тренажним капацитетима у ФЦ „Вујадин Бошков“ ће моћи да се упознају не само играчи, већ и тренери. Сви они са нестрпљењем ишчекују почетак фестивала, па тако и тренер екипе Нижњег Новгорода Давид Капанадзе.

– За нас ће бити веома занимљиво да се упоредимо и видимо где смо у односу на врхунске школе фудбала какве имају клубови из Србије, Мађарске и осталих земаља из којих долазе клубови учесници. На фестивалу ћемо учествовати са две екипе, А и Б, али верујем и очекујем да ће оба наша састава показати да су достојни квалитета овог турнира, те да ћемо оставити позитиван утисак на све – каже Капанадзе.

Са екипом Војводине, он је имао прилику да се упозна још током гостовања црвено-белих у Русији.

– Били смо изузетно срећни када смо чули да ћемо имати прилику да угостимо Војводину и мислим да је та посета била изузетно лепа и корисна за све. Војводина је фантастичан тим, а на мене као тренера је посебан утисак оставило то што сам имао прилику да се уверим на колико високом нивоу се у њој одвијају тренинзи у овом узрасту – напомиње Капанадзе.

Тренер Нижњег Новгорода је по први пут у Новом Саду, где је наишао на изузетно гостопримство и срдачну добродошлицу.

– Лично сам по први пут у прилици да посетим Нови Сад, а исто важи и за све дечаке из нашег клуба. За сада, још увек нисмо имали времена да обиђемо град, али након завршетка турнира планирамо заједно да обиђемо све градске знаменитости и оно што Нови Сад има да понуди. На први поглед, град делује врло пријатно и удобно за живот, са одличном инфраструктуром – каже Капанадзе.

Одлична инфраструктура је била његова прва помисао и приликом доласка у ФЦ „Вујадин Бошков“.

– Мој утисак у тренинг центру ФК Војводина је невероватан. Буквално чим прођете капију и закорачите у тренинг центар, можете да „намиришете“ фудбал и осетите оно право фудбалско узбуђење. Тренинг центар се налази на одличној локацији и има сјајне терене. Из тог разлога, желео бих посебно да се захвалим организаторима на позиву да учествујемо на овом турниру и боравимо у једном оваквом комплексу, јер то заиста много значи и за мене и за моје играче – рекао је Капанадзе.

Сви мечеви групне фазе Трофеја Новог Сада одиграће се у петак од 10 до 15 часова у ФЦ „Вујадин Бошков“. Екипа Нижњег Новгорода А налази се у групи Б са Партизаном, са којим ће се састати у 10:50 часова, и Старим аеродромом из Северне Македоније, против кога ће играти у 12:30 сати. Нижњи Новгород Б се налази у групи Ц са Осијеком, против кога ће играти у 11:40 часова, и Шпарте из Сарајева, са којом ће играти истог дана у 13:20 сати.