Млађа омладинска репрезентација Србије (У-18) ремизирала је данас са селекцијом Италије резултатом 1:1 у пријатељској утакмици на „Карађорђу“.

Једини погодак постигао је играч Војводине и капитен данашње екипе – Урош Кабић, док је водећи погодак за Италијане постигао Вињато.

Од чланова Војводине, поред капитена Кабића, првих 45 минута одиграо је Лукијан Абаџија, док је Јован Милошевић ушао у финишу утакмице, а Лука Дробњак је остао на клупи.

Екипе су играле у следећим саставима:

Србија: Тодоровић, Ђурђевић (од 90. Сташевић), Радојевић, Лековић, Стјепановић, Мотика (од 79. Кузмановић), Влаховић, Абаџија (од 46. Иванковић), Спасојевић (од 79. Луковић), Миладиновић (од 76. Величковић), Кабић (од 79. Јевремовић).

Италија: Мастрантонио, Мисори, Регонези, Палела, Кађиа, Индрађоли, Акорнеро, Пањано, Рајмондо, Вињато, Ндур.

Србија је прва припретила и то преко капитена Кабића, који је са 18 метара шутирао поред стативе.

Италијани су повели у осмом минуту, након велике грешке голмана Тодоровића. Он је лоше прихватио лопту и у жељи да је испуца шутнуо је и оборио нападача Италије и направио пенал, а сигуран са 11 метара био је Вињато.

До одласка на одмор, Италијани су се усредсредили на чување резултата и свог гола, а једино је Кабић још једном припретио на другој страни, па је на полувремену остало – 0:1.

На старту другог дела игре Србија је успела да изједначи након нове грешке голмана. Овај пут погрешио је голман Италије Мастрантонио, лоше је испуцао лопту коју је прихватио Спасојевић, вратио повратну, а Кабић погодио за 1:1.

Уследио је нешто мирнији период игре, а онда су у последњих 15 минута Италијани преузели иницијативу. Ндур је имао одличну шансу после дуплог паса, али је из непосредне близине његов ударац изблокиран.

Италијани су припретили и у 87. минуту, Ндур је украо лопту на средини, проиграо Алесија, али је у последњем тренутку добро одреаговала одбрана Србије.

До краја није било промене резултата, млађе омладинске селекције Србије и Италије поново ће се састати на „Карађорђу“ у суботу у 11 часова.