Mlađa omladinska reprezentacija Srbije (U-18) remizirala je danas sa selekcijom Italije rezultatom 1:1 u prijateljskoj utakmici na „Karađorđu“.

Jedini pogodak postigao je igrač Vojvodine i kapiten današnje ekipe – Uroš Kabić, dok je vodeći pogodak za Italijane postigao Vinjato.

Od članova Vojvodine, pored kapitena Kabića, prvih 45 minuta odigrao je Lukijan Abadžija, dok je Jovan Milošević ušao u finišu utakmice, a Luka Drobnjak je ostao na klupi.

Ekipe su igrale u sledećim sastavima:

Srbija: Todorović, Đurđević (od 90. Stašević), Radojević, Leković, Stjepanović, Motika (od 79. Kuzmanović), Vlahović, Abadžija (od 46. Ivanković), Spasojević (od 79. Luković), Miladinović (od 76. Veličković), Kabić (od 79. Jevremović).

Italija: Mastrantonio, Misori, Regonezi, Palela, Kađia, Indrađoli, Akornero, Panjano, Rajmondo, Vinjato, Ndur.

Srbija je prva pripretila i to preko kapitena Kabića, koji je sa 18 metara šutirao pored stative.

Italijani su poveli u osmom minutu, nakon velike greške golmana Todorovića. On je loše prihvatio loptu i u želji da je ispuca šutnuo je i oborio napadača Italije i napravio penal, a siguran sa 11 metara bio je Vinjato.

Do odlaska na odmor, Italijani su se usredsredili na čuvanje rezultata i svog gola, a jedino je Kabić još jednom pripretio na drugoj strani, pa je na poluvremenu ostalo – 0:1.

Na startu drugog dela igre Srbija je uspela da izjednači nakon nove greške golmana. Ovaj put pogrešio je golman Italije Mastrantonio, loše je ispucao loptu koju je prihvatio Spasojević, vratio povratnu, a Kabić pogodio za 1:1.

Usledio je nešto mirniji period igre, a onda su u poslednjih 15 minuta Italijani preuzeli inicijativu. Ndur je imao odličnu šansu posle duplog pasa, ali je iz neposredne blizine njegov udarac izblokiran.

Italijani su pripretili i u 87. minutu, Ndur je ukrao loptu na sredini, proigrao Alesija, ali je u poslednjem trenutku dobro odreagovala odbrana Srbije.

Do kraja nije bilo promene rezultata, mlađe omladinske selekcije Srbije i Italije ponovo će se sastati na „Karađorđu“ u subotu u 11 časova.