После ремија његовог тима против ТСЦ-а, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је виђена добра утакмица и да мисли да је публика имала прилику да ужива.

Војводина је вечерас играла нерешено 2:2 (0:0) против екипе ТСЦ-а, у петом колу Линглонг Суперлиге Србије.

– Честитам обема екипама на приказаној игри и мислим да је публика на „Карађорђу“ вечерас имала прилику да ужива у њој, јер виђено је много акција и дуела и четири поготка. Сматрам да смо јако добро ушли у утакмицу, односно у првих 10-15 минута, када нисмо искористили две шансе које смо морали да искористимо. Такође, морам да кажем да нас је доста пореметила повреда Бојића, који је повредио кључну кост и питање је када ће се вратити на терен, а јако је битан играч за нас. Но, не треба кукати – каже Лалатовић.

Бројној публици на „Карађорђу“ вечерас се одлично представила и екипа ТСЦ-а, која је показала да се заслужено налази на другом месту на табели.

– У првом полувремену, Силађи је имао феноменалну шансу у којој, да је одиграо пас, можда би његова екипа постигла погодак, а у последњих двадесетак минута првог дела меча, игра се одвијала углавном на средини терена, уз много дуела. ТСЦ је боље отворио друго полувреме, иако смо знали какав је Лукић и да има сјајну леву ногу, али смо га пустили да шутира са 25 метара. Приликом анализе противника, говорио сам да њега само треба затворити и не допустити му да се намести на леву ногу у зони шута, поготово што знамо колико је физички јак и доминантан, да буквално не можеш да га помериш. ТСЦ је тако из два шута постигао два гола, након чега сам у последњих 20 минута променио формацију – напомиње Лалатовић.

Иако је пре меча очекивао и прижељкивао победу, он сматра да ипак постоје и разлози за задовољство.

– На терену су били Зукић, Нешковић, Деветак, који су прошли кроз омладинску школу Војводине и показали да су с правом првотимци, као и Веселиновић, који је показао да је с правом капитен. Поред њих, морам да похвалим и Гемовића, који је сјајно ушао у меч у другом полувремену. У финишу меча, Нешковића смо пребацили десно, а у шпицу заиграли са Матићем и Езеом, чиме смо противнику направили доста проблема у скоку и успели да постигнемо два гола. Ако се екипа на домаћем терену у последњих 20 минута врати са 0:2 на 2:2, при чему су стопостотне шансе промашили Матић и Езе, то значи да смо могли чак и да победимо и да поседујемо квалитет, баш као што га има и ТСЦ и колега који га феноменално води. С правом смо и даље непоражени и после петог кола имамо 13 од 15 могућих бодова, те делимо прво место на табели. Црвена звезда има утакмицу мање, али Војводина ниједног тренутка не јури прву позицију, већ Европу, коју публика на „Карађорђу“ апсолутно заслужује – изјавио је Лалатовић.

У наредном колу, фудбалери Војводине као гости састаће се са екипом Пролетера на „Карађорђу“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept