Тренер Ненад Лалатовић похвалио је своје играче после ремија са Радничким.

„Стара дама“ данас је одиграла без голова са Нишлијама, а Лалатовић је посебне речи хвале имао за млађе играче који су данас искористили шансу и показали да су будућност Војводине.

– Драго ми је што су млади играчи који су данас играли искористили шансу, а нарочито бих издвојио Милетића који је показао да је будућност клуба. Он је дете које је дошло из Црвене звезде и које је мени показало да Војводина на њега у будућности може озбиљно да рачуна. И Новевски је одиграо јако добро, након што је почео утакмицу против Партизана, баш као и голман Тороман, јер нема разлике да ли брани он, Вуклиш или Симке, јер сваки поседује огроман квалитет. Уз њих, будућност Војводине су Зукић, а и Топић који одавно играју редовно код мене. Нови тренер Војводине има младе играче на које ће још како моћи да се ослони. Такође бих похвалио и стручни штаб Радничког који је данас пружио шансу сјајном младом голману Којићу, мислим да је и он био одличан и да је пред њим светла будућност – рекао је Лалатовић.

Тренер Војводине открио је потом да је данас имао и одређених проблема приликом састављања екипе.

– Жао ми је што данас нисмо могли да рачунамо на Бралића, Ђурић је био суспендован, па је играо Ковачевић који је добио жути картон кога сам га извео, јер нисам желео да ризикујем. Морам и да кажем да су ми двојица играча данас пришла и замолила ме да не улазе у игру, јер имају неке понуде, а нису продужили уговоре са Војводином. О томе сам већ причао, они ако се повреде, остају на улици, ако не продуже уговоре. Ја сам их апсолутно подржао, јер разумем њихову ситуацију. Ми смо одавно обезбедили Европу и нема разлога да ризикујемо нечију повреду. Без обзира на све то, они који су играли, борили су се до самог краја. Моја екипа је данас желела победу, нападала 90 минута, јер Војводина гледа само у своје двориште, нас не занима ко се бори за опстанак, јер играмо увек поштено. Данас лопта није хтела у гол – рекао је Лалатовић.

Он је пожелео Нишлијама да опстану у Супер лиги Србије.

– У том клубу провео сам сјајних годину дана и у том периоду доживео сам само два пораза, јер смо имали феноменалан тим. Раднички је велики клуб, баш као и град Ниш и било би апсолутно незаслужено да испадне у Прву лигу. Клуб са таквом традицијом, са таквим стадионом и навијачима, као и управом клуба, не заслужује да испадне и ја им од свег срца желим да опстану. Причао сам и са играчима, верујте ми, господина Тончева могу да воле или не воле, али он је господин за многе људе који воде клубове у Супер лиги. Раднички ниједан динар не дугује својим играчима. Чак је и дао плате унапред и свака част господину Тончеву на томе, јер ми сада кажу да је ситуација још боља него када сам ја био, а и тада је било одлично. Као Радничком, исто тако не желим да испадне и Нови Пазар, јер је то фудбалски град, са сјајним навијачима. Било би греота за наш фудбал да испадну таква два клуба – истиче тренер Војводине.

Лалатовић се осврнуо и на жестоку борбу за треће место са екипом Чукаричког.

– Чукарички нам бежи само бод, има дуел са Партизаном, ми играмо у Шапцу, тако да је све отворено у преостала три кола. Моја жеља је да будемо трећи, али када видите колико газда Чукаричког, господин Обрадовић, даје својим играчима, онда је можда боље да они буду испред нас. Момци имају дупле премије, сада имају по 150 евра по победи, а ако на крају буду четврти, онда ће им бонуси бити дуплирани. Замислите колико је њима битно да буду трећи, док нама у клубу изгледа то није толико битно. Ми нећемо одустати од трећег места, можда будемо на тој позицији већ од следећег кола – истакао је Лалатовић.

Лалатовић је за крај подржао и речи председника Александра Вучића који ће се залагати за напредак српског фудбала.

– Читао сам изјаву председника Вучића о томе да ће да стане на пут неким стварима у нашем фудбалу и ја то апсолутно подржавам. Од лета код нас мора све да се ради чисто и не сме ниједна грешка да буде намерна. Драго ми је што је јавно рекао да ће наш фудбал бити бољи за 50%, јер нисмо заслужили да УЕФА тако пише о нама. Немогуће је да неки клуб веже 20 победа, па чак и шест, седам, то није реално што се дешава код нас. Апсолутно му верујем на реч да ће стати свему томе на пут и ако успе да промени и фудбал у Србији, онда треба да влада докле год он то жели. Јер ако и у томе успе, што нико није у последњих 15 година, онда ми бољег немамо и нека влада још 50 година.  Ја му држим палчеве од свег срца, јер би то било добро и за клубове и за играче и за навијаче, па и за нас тренере – закључио је Лалатовић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept