Trener Nenad Lalatović pohvalio je svoje igrače posle remija sa Radničkim.

„Stara dama“ danas je odigrala bez golova sa Nišlijama, a Lalatović je posebne reči hvale imao za mlađe igrače koji su danas iskoristili šansu i pokazali da su budućnost Vojvodine.

– Drago mi je što su mladi igrači koji su danas igrali iskoristili šansu, a naročito bih izdvojio Miletića koji je pokazao da je budućnost kluba. On je dete koje je došlo iz Crvene zvezde i koje je meni pokazalo da Vojvodina na njega u budućnosti može ozbiljno da računa. I Novevski je odigrao jako dobro, nakon što je počeo utakmicu protiv Partizana, baš kao i golman Toroman, jer nema razlike da li brani on, Vukliš ili Simke, jer svaki poseduje ogroman kvalitet. Uz njih, budućnost Vojvodine su Zukić, a i Topić koji odavno igraju redovno kod mene. Novi trener Vojvodine ima mlade igrače na koje će još kako moći da se osloni. Takođe bih pohvalio i stručni štab Radničkog koji je danas pružio šansu sjajnom mladom golmanu Kojiću, mislim da je i on bio odličan i da je pred njim svetla budućnost – rekao je Lalatović.

Trener Vojvodine otkrio je potom da je danas imao i određenih problema prilikom sastavljanja ekipe.

– Žao mi je što danas nismo mogli da računamo na Bralića, Đurić je bio suspendovan, pa je igrao Kovačević koji je dobio žuti karton koga sam ga izveo, jer nisam želeo da rizikujem. Moram i da kažem da su mi dvojica igrača danas prišla i zamolila me da ne ulaze u igru, jer imaju neke ponude, a nisu produžili ugovore sa Vojvodinom. O tome sam već pričao, oni ako se povrede, ostaju na ulici, ako ne produže ugovore. Ja sam ih apsolutno podržao, jer razumem njihovu situaciju. Mi smo odavno obezbedili Evropu i nema razloga da rizikujemo nečiju povredu. Bez obzira na sve to, oni koji su igrali, borili su se do samog kraja. Moja ekipa je danas želela pobedu, napadala 90 minuta, jer Vojvodina gleda samo u svoje dvorište, nas ne zanima ko se bori za opstanak, jer igramo uvek pošteno. Danas lopta nije htela u gol – rekao je Lalatović.

On je poželeo Nišlijama da opstanu u Super ligi Srbije.

– U tom klubu proveo sam sjajnih godinu dana i u tom periodu doživeo sam samo dva poraza, jer smo imali fenomenalan tim. Radnički je veliki klub, baš kao i grad Niš i bilo bi apsolutno nezasluženo da ispadne u Prvu ligu. Klub sa takvom tradicijom, sa takvim stadionom i navijačima, kao i upravom kluba, ne zaslužuje da ispadne i ja im od sveg srca želim da opstanu. Pričao sam i sa igračima, verujte mi, gospodina Tončeva mogu da vole ili ne vole, ali on je gospodin za mnoge ljude koji vode klubove u Super ligi. Radnički nijedan dinar ne duguje svojim igračima. Čak je i dao plate unapred i svaka čast gospodinu Tončevu na tome, jer mi sada kažu da je situacija još bolja nego kada sam ja bio, a i tada je bilo odlično. Kao Radničkom, isto tako ne želim da ispadne i Novi Pazar, jer je to fudbalski grad, sa sjajnim navijačima. Bilo bi greota za naš fudbal da ispadnu takva dva kluba – ističe trener Vojvodine.

Lalatović se osvrnuo i na žestoku borbu za treće mesto sa ekipom Čukaričkog.

– Čukarički nam beži samo bod, ima duel sa Partizanom, mi igramo u Šapcu, tako da je sve otvoreno u preostala tri kola. Moja želja je da budemo treći, ali kada vidite koliko gazda Čukaričkog, gospodin Obradović, daje svojim igračima, onda je možda bolje da oni budu ispred nas. Momci imaju duple premije, sada imaju po 150 evra po pobedi, a ako na kraju budu četvrti, onda će im bonusi biti duplirani. Zamislite koliko je njima bitno da budu treći, dok nama u klubu izgleda to nije toliko bitno. Mi nećemo odustati od trećeg mesta, možda budemo na toj poziciji već od sledećeg kola – istakao je Lalatović.

Lalatović je za kraj podržao i reči predsednika Aleksandra Vučića koji će se zalagati za napredak srpskog fudbala.

– Čitao sam izjavu predsednika Vučića o tome da će da stane na put nekim stvarima u našem fudbalu i ja to apsolutno podržavam. Od leta kod nas mora sve da se radi čisto i ne sme nijedna greška da bude namerna. Drago mi je što je javno rekao da će naš fudbal biti bolji za 50%, jer nismo zaslužili da UEFA tako piše o nama. Nemoguće je da neki klub veže 20 pobeda, pa čak i šest, sedam, to nije realno što se dešava kod nas. Apsolutno mu verujem na reč da će stati svemu tome na put i ako uspe da promeni i fudbal u Srbiji, onda treba da vlada dokle god on to želi. Jer ako i u tome uspe, što niko nije u poslednjih 15 godina, onda mi boljeg nemamo i neka vlada još 50 godina.  Ja mu držim palčeve od sveg srca, jer bi to bilo dobro i za klubove i za igrače i za navijače, pa i za nas trenere – zaključio je Lalatović.