Trener Vojvodine Nenad Lalatović smatra da je njegova ekipa zaslužila makar penale protiv Partizana u polufinalu Kupa Srbije.

„Stara dama“ je ostala bez finala ove godine, pošto je Partizan danas slavio na „Karađorđu“ rezultatom 1:0.

– Partizanu je pripalo prvo, a nama drugo poluvreme. Partizan nikad nije imao ovoliko malo šansi u Novom Sadu. Videli smo Partizan koji se branio, malo su se i valjali, padali, krali vreme, dok je Vojvodina želela da napada. Imali smo jednu fenomenalnu šansu, da je Čović dao gol, odnosno da Stojković nije odbranio, ubeđen sam da bismo preokrenuli. Mislim da smo zaslužili makar nerešen rezultat i da opet penali odlučuju pobednika. Takođe, smatram da je trebalo da bude duža nadoknada vremena, ali ne želim da komentarišem suđenje.  Mojim igračima čestitam na borbenoj igri, pokazali su kako se bori za grb Vojvodine, Partizan je spašavao živu glavu. I da smo mi pobedili bilo bi zasluženo – istakao je Lalatović.

On je istakao da je njegovom timu posao bio otežan zbog ranih žutih kartona.

– Teško je kada u 20 minuta dobijete tri žuta kartona, jer nam tako odseku agresiju na protivničkoj polovini. Onda moramo da vodimo računa o svakom duelu i klizećem startu. Sudija je danas takođe bio pod pritiskom, nije bila laka utakmica za suđenje. Žao mi je što smo primili taj gol iz prekida, jer je to bilo sve od Partizana – rekao je Lalatović, koji se potom zahvalio navijačima Vojvodine na poruci podrške.

– Želim od srca da se zahvalim našim navijačima koji su mi postavili transparent podrške. Meni to znači kao treneru. Kada vidite da vas navijače vole, onda je to najveća potvrda da radim dobar posao. Oni znaju da ja ne štedim svoje zdravlje. Srce mi je puno što su navijači toliko uz mene, jer najverovatnije napuštam klub. Smatram da posle svega zaslužujem ugovor na dve, tri godine, ali ako uprava ima nekog ko je bolji od mene, ja se sklanjam. Ja sada imam ponude dva kluba i sada mogu da potpišem ugovor. Biće potrebno još mnogo, mnogo godina da neko obori moj rekord po broju pobeda. Treći smo opet, obezbedili smo Evropu 10 kola pre kraja prvenstva i ja sam najuspešniji trener u istoriji Vojvodine. Ja volim Novi Sad, koji zovu „Srpska Atina“, ali za mene je on lepši od Atine. Sigurno ću ovde kupiti nekretninu i jednog dana da se vratim da živim u Novom Sadu. Trenutno je inostranstvo moja jedina opcija, sigurno neću raditi u  Srbiji, jer će me više ceniti kada se dokažem i van svoje zemlje – zaključio je Nenad Lalatović.