Polaznici akademije „Ilija Pantelić“ Lazar Jovanović i Lazar Peranović potpisali su danas profesionalne ugovore sa Vojvodinom.

I Jovanović i Peranović prošli su sve kategorije omladinske škole Vojvodine tokom proteklih šest godina, a predsednik „stare dame“ Dragoljub Zbiljić izrazio je zadovoljstvo zbog novih potpisa polaznika akademije „Ilija Pantelić“.

– Potpis i Lazara Jovanovića i Lazara Peranovića je šira i dublja poruka iz dva razloga. Prvi je da zaista klub na čelu sa mnom i ovim Upravnim odborom zaista veruje u omladinsku školu Vojvodine. Drugi izuzetno važan razlog jeste i da roditelji naše dece u potpunosti mogu da veruju radu trenera u našoj omladnskoj školi, što upravo dokazuju današnji potpisi. Takođe, moram da istaknem da su ova deca dokaz i da Vojvodina neće srljati sa pojačanjima ni u ovom prelaznom roku, da ćemo igrače iz drugih klubova i strance dovoditi samo na pozicijama gde moramo. Naša želja ostaje ista, a to je da ova deca iz kluba budu okosnica našeg prvog tima u narednim godinama. Sada su tu Bjeković, Jeličić, Topić, Zukić, Kabić, a njihovim putem očekujem da pođu i dvojica Lazara, kao i momci koji su u prethodnom periodu takođe potpisali profesionalne ugovore. Siguran sam da nam je budućnost sa njima svetla – rekao je predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Lazar Jovanović je rođen 2006. godine, igra na poziciji ofanzivnog veznog, a potpisao je ugovor na tri godine.

– Nadam se da ću se što pre afirmisati u prvom timu, da ću jednog dana zaigrati u zvaničnom meču i da ću postići pogodak. Do tada ću nastaviti naporno da treniram i da radim i da čekam svoju šansu da ostvarim tako nešto. Nisam opterećen time što sam sin Milana Jovanovića, jer kada izađem na teren mislim samo na loptu i fokusiran sam na igru – rekao je Lazar Jovanović.

Lazar Peranović je rođen 2007. godine, igra na poziciji krilnog napadača i takođe je potpisao trogodišnji ugovor.

– Ovo je za mene izuzetno velika stvar, sa 15 godina potpisao sam profesionalni ugovor i ovaj dan ću zauvek pamtiti. Ispred mene je dugačak put, ali ja ću nastaviti da treniram i da radim i da budem spreman kada bude trenutak da uđem u prvi tim. Kao dete kluba maštao sam o ovom danu, kao i debiju za prvi tim, i nadam se da ću i to ostvariti – rekao je Peranović.