Филип Малбашић је од овог викенда и званично у клубу „100“ у фудбалском клубу Војводина.

Вошин офанзивац је уочи утакмице са Партизаном добио урамљени дрес са својим презименом и бројем 100, а након тога је истакао да је поносан због свог јубилеја.

– Није мала ствар бити у клубу „100“ у оваквом једном клубу. Војводина је један од наших највећих клубова и одиграти 100 утамица у овом дресу јесте мој понос. Срећан сам и због цифре, поготово што сам у кратком периоду достигао тај број. Поносан сам што сам у клубу као што је Војводина и надам се да ћу наставити да пишем историју у овом дресу – почео је Малбашић.

Он је свој јубилеј уписао у дербију са Партизаном, који је био један од квалитетнијих у последње време.

– Утакмица је била без неког резултатског значаја, јер ни ми ни они нисмо могли да променимо ситуацију на табели. Играли смо без притиска и фудбал је одмах био квалитетнији. У нашем фудбалу је ненормалан притисак резултата, посебно у овој години, јер знамо шта су доносиле које позиције за пласман у Европу и то се осетило у свим екипама. Растерећење је утицало да одиграмо одличан меч и мислим да је нерешен исход најреалнији. Ми смо имали две шансе на крају, пре тога они, али мислим да смо се показали у добром светлу. Желели смо да се опростимо победом од наших навијача, иако нисмо успели, оставили смо добар утисак – истакао је Малбашић.

Он признаје да у екипи нису задовољни коначним пласманом ове сезоне и да нису испуњени сви циљеви.

– Генерално, нисмо задовољни, мислим да смо сви у екипи и у клубу, иако је направљен помак у односу на прошлу сезону, очекивали више. На неки начин нисмо испунили очекивања и циљеве које смо ми зацртали. Ипак, сада остаје да се екипа скоцка преко лета, да пробамо да се пласирамо у групну фазу Лиге конференција кроз квалификације. Војводина је почела да иде у правом смеру и резултати неће изостати, али не може ништа преко ноћи. Важно је да клуб воде озбиљни људи и да наставимо да градимо све што смо почели. По квалитету смо могли више и верујем да смо по играчком кадру могли да будемо у прве три екипе. Нешто нам је фалило чим су неке друге екипе испред. Позитивно је што смо изборили Европу, али нисмо испунили сва очекивања – нагласио је Малбашић.

Вошин нападач био је самокритичан и према свом личном учинку ове сезоне и верује да ће следеће године показати много више.

– Нисам задовољан, искрено. Дошао сам из периода неиграња од чак годину дана и након тога су морале да се осете неке последице. Први део сезоне био пун несрећних околности, повреда колена, другим делом сам задовољнији, али опет не у потпуности. Знам да могу боље и свестан сам тога и надам се да ће следећа године бити многа боља – закључио је Малбашић.