Filip Malbašić je od ovog vikenda i zvanično u klubu „100“ u fudbalskom klubu Vojvodina.

Vošin ofanzivac je uoči utakmice sa Partizanom dobio uramljeni dres sa svojim prezimenom i brojem 100, a nakon toga je istakao da je ponosan zbog svog jubileja.

– Nije mala stvar biti u klubu „100“ u ovakvom jednom klubu. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova i odigrati 100 utamica u ovom dresu jeste moj ponos. Srećan sam i zbog cifre, pogotovo što sam u kratkom periodu dostigao taj broj. Ponosan sam što sam u klubu kao što je Vojvodina i nadam se da ću nastaviti da pišem istoriju u ovom dresu – počeo je Malbašić.

On je svoj jubilej upisao u derbiju sa Partizanom, koji je bio jedan od kvalitetnijih u poslednje vreme.

– Utakmica je bila bez nekog rezultatskog značaja, jer ni mi ni oni nismo mogli da promenimo situaciju na tabeli. Igrali smo bez pritiska i fudbal je odmah bio kvalitetniji. U našem fudbalu je nenormalan pritisak rezultata, posebno u ovoj godini, jer znamo šta su donosile koje pozicije za plasman u Evropu i to se osetilo u svim ekipama. Rasterećenje je uticalo da odigramo odličan meč i mislim da je nerešen ishod najrealniji. Mi smo imali dve šanse na kraju, pre toga oni, ali mislim da smo se pokazali u dobrom svetlu. Želeli smo da se oprostimo pobedom od naših navijača, iako nismo uspeli, ostavili smo dobar utisak – istakao je Malbašić.

On priznaje da u ekipi nisu zadovoljni konačnim plasmanom ove sezone i da nisu ispunjeni svi ciljevi.

– Generalno, nismo zadovoljni, mislim da smo svi u ekipi i u klubu, iako je napravljen pomak u odnosu na prošlu sezonu, očekivali više. Na neki način nismo ispunili očekivanja i ciljeve koje smo mi zacrtali. Ipak, sada ostaje da se ekipa skocka preko leta, da probamo da se plasiramo u grupnu fazu Lige konferencija kroz kvalifikacije. Vojvodina je počela da ide u pravom smeru i rezultati neće izostati, ali ne može ništa preko noći. Važno je da klub vode ozbiljni ljudi i da nastavimo da gradimo sve što smo počeli. Po kvalitetu smo mogli više i verujem da smo po igračkom kadru mogli da budemo u prve tri ekipe. Nešto nam je falilo čim su neke druge ekipe ispred. Pozitivno je što smo izborili Evropu, ali nismo ispunili sva očekivanja – naglasio je Malbašić.

Vošin napadač bio je samokritičan i prema svom ličnom učinku ove sezone i veruje da će sledeće godine pokazati mnogo više.

– Nisam zadovoljan, iskreno. Došao sam iz perioda neigranja od čak godinu dana i nakon toga su morale da se osete neke posledice. Prvi deo sezone bio pun nesrećnih okolnosti, povreda kolena, drugim delom sam zadovoljniji, ali opet ne u potpunosti. Znam da mogu bolje i svestan sam toga i nadam se da će sledeća godine biti mnoga bolja – zaključio je Malbašić.