Proslavljeni italijanski as i sadašnji sportski direktor Bolonje Marko Di Vajo gost je fudbalskog kluba Vojvodina.

On je tokom višednevne posete posetio FC „Vujadin Boškov“, a danas je i gost na polufinalnoj utakmici polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog.

Uoči meča, Di Vajo je izrazio zadovoljstvo zbog posete „staroj dami“ i Novom Sadu i istakao značaj međusobne saradnje između Bolonje i Vojvodine.

– Želim da se zahvalim predsedniku Vojvodine Dragoljubu Zbiljiću na gostoprimstvu u poslednja dva dana. Razgovarali smo o našoj saradnji u okviru akademija i prvog tima Vojvodine i Bolonje. Takođe, ovom prilikom želim i da istaknem koliko je za nas važno i što nas vezuje ime Siniše Mihajlovića, koji je bio deo oba kluba. Naš cilj je da napredujemo zajedno, u međusobnoj saradnji u svim sferama fudbalskog posla, u skautingu,  i na tržištu, da delimo iskustva i znanja i da sve bude na obostrano zadovoljstvo. Ovo nije naš prvi susret, s obzirom na to da je predsednik Vojvodine već boravio kod nas u januaru u Bolonji i mi smo sada došli da pogledamo jednu važnu utakmicu i da nastavimo da radimo na unapređenju naše saradnje – izjavio je Di Vajo.

On je istakao da će infrastruktura biti samo jedan segment međusobne saradnje između srpskog i italijanskog kluba, ali je istakao da Bolonja pomno prati i razvoj igrača u akademiji „Ilija Pantelić.

– Izuzetno smo zadovoljni onim što smo videli i mislimo da možemo mnogo da pomognemo Vojvodini da dodatno unapredi infrastrukturu, baš kao što smo i mi u Bolonji učinili dolaskom našeg aktuelnog predsednika i to je jedna od stvari u kojoj ćemo sarađivati. Naravno da pratimo mlade igrače Vojvodine, ali ova poseta nema veze sa tim, već kao što sam rekao, da poboljšamo i unapredimo našu saradnju. Znamo da je Vojvodina rasadnik talenata i kakvi su sve igrači ponikli u njenoj akademiji i svakako da smo i zbog toga srećni što imamo priliku da imamo kontakte sa ovakvim klubom – rekao je Di Vajo.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept