Млади фудбалер Војводине Матвеј Мартинкевич пресрећан је након дебија за први тим „старе даме“.

Овај момак, рођен 2. novembra 2002. године у Москви, дебитовао је за Војводину у поразу од Пролетера у последњем колу Супер лиге Србије.

– Осећај је прелеп и заиста ми је част што сам дебитовао за први тим овако једног великог клуба. Желим још једном да се захвалим људима из Војводине који су веровали у мене, и то после тешке повреде, и пружили ми шансу да се докажем на овом нивоу. Ово је сан сваког младог играча – рекао је Мартинкевич.

Иначе, овај високи нападач дошао је у Србију пре шест година, а у Вошу је стигао 2019. из ЧСК Челарева. Након што се афирмисао у омладинском погону, на ред је дошао деби за први тим. Матвеј је јуче у игру ушао у 76. минуту уместо Момчила Мркаића, али истиче да не може да буде задовољан учинком.

– Нисам баш задовољан, јер смо изгубили, а мени је најважније да екипа побеђује. Такође, мислим да сам и ја лично могао више да пружим. Жао ми је што смо примили гол након што сам ушао у игру, али надам се да ћемо следећи пут победити када будем играо. Желим да радим напорно и најбоље што умем и да се наметнем новом тренеру у новој сезони – истиче Мартинкевич.

Пре одласка на одмор, Матвеј ће одиграти још једну утакмицу за омладинце Војводине.

– Иако је остало још два кола до краја, договор је да одиграм још једну утакмицу и онда идем на одмор. Ипак, надам се да ћемо победити и освојити максималних шест бодова и тако на најбољи могући начин завршити сезону – закључио је Матвеј Мартинкевич.