Mladi fudbaler Vojvodine Matvej Martinkevič presrećan je nakon debija za prvi tim „stare dame“.

Ovaj momak, rođen 2. novembra 2002. godine u Moskvi, debitovao je za Vojvodinu u porazu od Proletera u poslednjem kolu Super lige Srbije.

– Osećaj je prelep i zaista mi je čast što sam debitovao za prvi tim ovako jednog velikog kluba. Želim još jednom da se zahvalim ljudima iz Vojvodine koji su verovali u mene, i to posle teške povrede, i pružili mi šansu da se dokažem na ovom nivou. Ovo je san svakog mladog igrača – rekao je Martinkevič.

Inače, ovaj visoki napadač došao je u Srbiju pre šest godina, a u Vošu je stigao 2019. iz ČSK Čelareva. Nakon što se afirmisao u omladinskom pogonu, na red je došao debi za prvi tim. Matvej je juče u igru ušao u 76. minutu umesto Momčila Mrkaića, ali ističe da ne može da bude zadovoljan učinkom.

– Nisam baš zadovoljan, jer smo izgubili, a meni je najvažnije da ekipa pobeđuje. Takođe, mislim da sam i ja lično mogao više da pružim. Žao mi je što smo primili gol nakon što sam ušao u igru, ali nadam se da ćemo sledeći put pobediti kada budem igrao. Želim da radim naporno i najbolje što umem i da se nametnem novom treneru u novoj sezoni – ističe Martinkevič.

Pre odlaska na odmor, Matvej će odigrati još jednu utakmicu za omladince Vojvodine.

– Iako je ostalo još dva kola do kraja, dogovor je da odigram još jednu utakmicu i onda idem na odmor. Ipak, nadam se da ćemo pobediti i osvojiti maksimalnih šest bodova i tako na najbolji mogući način završiti sezonu – zaključio je Matvej Martinkevič.