Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora. Na taj način, Milan Kosanović se vratio u klub u kojem je prethodno uspešno radio punih sedam godina i to kao trener mlađih selekcija, a potom i asistent u stručnom štabu prvog tima i koordinator omladinske škole „Ilija Pantelić“.

Na današnjem predstavljanju u pres sali stadiona „Karađorđe“, predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić izrazio je zadovoljstvo zbog angažovanja Kosanovića, naglasivši da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.

– Sa postavljanjem novog sportskog direktora smo čekali zbog toga što smo želeli da definišemo politiku kluba i napravimo plan njegovog razvoja u naredne tri godine. Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače – izjavio je Samardžić, dodavši da Vojvodina ubuduće mora da živi i od prodaje igrača.

Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Milan Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.

– Poslednjih godina, izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj FK Vojvodina u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba. Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno – izjavio je Kosanović i dodao da će njegova saradnja sa Lalatovićem doneti samo korist za FK Vojvodina.

On je već sastavio svoj plan razvoja sportskog sektora FK Vojvodina, koji možete pogledati na sledećem linku:

PLAN RAZVOJA SPORTSKOG SEKTORA FK VOJVODINA-1

Kompletan tok konferencije za novinare sa današnjeg predstavljanja Milana Kosanovića možete pogledati u sledećem prilogu:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept