Član omladinske ekipe Vojvodine Milan Kovačev potpisao je danas prvi profesionalni ugovor sa „starom damom“.

Kovačev je rođen 10. avgusta 2005. godine u Vrbasu, prošao je mlađe kategorije Vojvodine i danas je potpisao profesionalni ugovor na tri godine.

Sportski direktor Vojvodine Marko Jovanović izrazio je zadovoljstvo zbog njegovog potpisa.

– Zadovoljstvo mi je što je Milan Kovačev potpisao profesionalni ugovor. Milan Kovačev je bio deo reprezentacije koja je letos na omladinskom Evropskom prvenstvu ostvarila veliki uspeh plasmanom u polufinale. Imao je zapaženu ulogu u reprezentaciji i njegov potpis je logičan sled događaja. Dobrim igrama u kadetskoj i omladinskoj ekipi se nametnuo da trenira i sa prvim timom, a nedavno je dobio šansu i na prijateljskom susretu sa rumunskim Aradom. Plan je da on bude na prozivci prvog tima 27. decembra, a Vojvodina će učiniti sve da mu omogući sve uslove da iskaže svoj potencijal – rekao je Marko Jovanović.

Kovačev je takođe oduševljen što je potpisao ugovor za svoj matični klub.

– Presrećan sam zbog toga što sam potpisao profesionalni ugovor i mislim da je ovo bila prava odluka. Drago mi je i što je klub pokazao da veruje u mene i nadam se da ću uzvratiti i opravdati poverenje i da ću ostvariti svoje ciljeve, a to je da debitujem za prvi tim i da postigne pogodak u dresu Vojvodine – rekao je Milan Kovačev.