Dosadašnji desni bek letonske Lipaje Milan Lazarević vratio se u FK Vojvodina.

Lazarević je rođen 10. januara 1997. godine, a u Vošu je stigao nakon isteka ugovora u Lipaji. On je dete „stare dame“, proveo je čak sedam godina u mlađim kategorijama Vojvodine, a sada je potpisao ugovor na dve i po godine.

– Kod kuće je uvek najlepše, vraćam se u klub u kom sam ponikao i proveo sedam godina. Srećan sam što su nam se putevi ponovo spojili, potrudiću se da sada opravdam poverenje i da pokažem da sam sazreo kao igrač,  i kao čovek. Daću sve od sebe da pomognem Vojvodini da ostvari zacrtane ciljeve – rekao je Lazarević.

Lazarević je bio član omladinskih kategorija Vojvodine, a pre ulaska u prvi tim igrao je na pozajmici u Proleteru. Za prvi tim Vojvodine igrao je u sezonama 2017/18 i 2018/19, da bi u zimu 2020. napustio „staru damu“ i pojačao Rad. Nakon godinu i po dana u Radu, prešao je u Lipaju.

– Bio sam u Radu godinu i po dana, i u tom periodu sam mnogo napredovao, jer sam dobio šansu da igram na svakoj utakmici. Tamo sam stekao veliko iskustvo, jer je svaka utakmica bila kao finale, u borbi za opstanak. Otišao sam u Letoniju, u klub koji je pri vrhu tabele, iskusio sam šta znači inostranstvo, ali najlepše je biti kod kuće – istakao je Lazarević.

On je pohvalio kvalitet ekipe i istakao da su ga svi u klubu dočekali raširenih ruku.

– Javnost je na početku bila previše kritična, ali ja poznajem ove momke i oni su doveli Vošu do četvrtog mesta koje vodi u Evropu i mislim da zaslužujemo i da ćemo tu i ostati do kraja sezone. Imam samo reči hvale za sve u ekipi, stručnom štabu i klubu, da nije tako, ne bih pristao da se vratim. Voleo bih da osvojimo Kup Srbije i da se plasiramo u Evropu, siguran sam da ekipa ima potreban kvalitet i talenat da to i ostvari – zaključio je Lazarević.