Фудбалски клуб Војводина ове године по 40. пут организује меморијални турнир у част легендарног Стевана Нештицког, а један од бивших првотимаца „старе даме“ који га се сећа на посебан начин је и Милан Степанов.

У част сећања на трагично преминулог члана прве шампионске генерације, од 12. до 14. јуна, на стадиону „Карађорђе“ учествоваће млађи кадети (узраст до 16 година) фудбалских клубова Војводина, Црвена звезда, Партизан, Осијек, Ференцварош и Политехника из Темишвара.

Милан Степанов је истакао да је у његово време тај турнир имао посебну тежину, јер их није било много као данас.

– Учешће на турниру „Стеван Нештицки“ нам је било главно и нешто што смо ишчекивали и спремали се на посебан начин. Данас клинци имају прилику да учествују на бројним турнирима, а тада је био „Нештицки“ и мислим још један Милиционаров, и баш зато су и гости били увек мотивисани када дођу у Нови Сад – присетио се Степанов.

Он је истакао да је турнир „Стеван Нештицки“ био најјачи у региону и да му је драго што Војводина поштује и даље његову традицију.

– Тај турнир је био битан из неколико разлога. Био је веома посећен, сви су знали када се одржава и то је била прилика и да се млади играчи афирмишу и покажу, али и да они који траже таленте покушају да пронађу нове. Победити на њему била је велика част и ствар престижа. Ми као клинци имали смо првенство, играли смо једну утакмицу недељно, али се од нас увек тражило да будемо најбољи на турниру „Стеван Нештици“. Сви су једва чекали да учествују и одмере снаге са најбољима из региона – рекао је Степанов.

Он је такође пожелео срећу својој Воши у новој сезони.

– Желим Војводини сву срећу и новој управи да је врати тамо где јој је и место. Воша је за мене посебан клуб и увек јој желим да буде најбоља, а надам се да ће тако бити већ од нове сезоне – закључио је Степанов.