Досадашњи фудбалер Војводине Мирко Топић (22) у наставку каријере играће за португалског прволигаша Фамаликао.

Он је јуче напустио Нови Сад и отпутовао у Португалију, где је данас прошао лекарске прегледе и потписао уговор са својим новим клубом. Приликом одласка, поручио је да је узбуђен због тога што ће каријеру наставити у једној од најјачих европских лига, али да му је истовремено жао што напушта „стару даму“.

– Осећања су ми помешана. С једне стране, веома сам срећан и задовољан због тога што сам коначно успео да се отиснем у иностранство, што ишчекујем већ неко време и радујем се неком новом изазову. С друге стране, остављам клуб у којем сам провео 12 година и за који сам лично везан у сваком смислу. Није ми лако због тога што остављам клуб, град и вољене људе. Војводина ми је дала све, овде сам израстао у фудбалера и човека и овде се искристалисало неко моје развијање – каже Топић.

Као неко ко је прошао све категорије у омладинској школи „Илија Пантелић“, он је у први тим уврштен у сезони 2018/19, а за Вошу је у сениорској конкуренцији одиграо 113 утакмица, постигао четири гола и остварио једну асистенцију, те био део тима који је 2020. године освојио Куп Србије.

– Из Војводине ћу највише памтити људе из ФЦ „Вујадин Бошков“, пошто сам за њих и везан. Са запосленима сам имао заиста феноменалан однос и био сам им као син, а они мени као родитељи. То ће ми сигурно много недостајати. Са фудбалске стране, био сам део генерације која је направила неке лепе успехе. Учествовао сам у освајању Купа, иако нисам играо у финалу, а ове сезоне смо направили низ од преко 20 утакмица без пораза. Дефинитивно има много тога што ће ми остати у сећању – рекао је Топић.

Свом сада већ бившем фудбалеру, фудбалски клуб Војводина се захваљује на свему што је пружио носећи дрес „старе даме“ и жели му сваку срећу и успех у наставку каријере.