Dosadašnji fudbaler Vojvodine Mirko Topić (22) u nastavku karijere igraće za portugalskog prvoligaša Famalikao.

On je juče napustio Novi Sad i otputovao u Portugaliju, gde je danas prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa svojim novim klubom. Prilikom odlaska, poručio je da je uzbuđen zbog toga što će karijeru nastaviti u jednoj od najjačih evropskih liga, ali da mu je istovremeno žao što napušta „staru damu“.

– Osećanja su mi pomešana. S jedne strane, veoma sam srećan i zadovoljan zbog toga što sam konačno uspeo da se otisnem u inostranstvo, što iščekujem već neko vreme i radujem se nekom novom izazovu. S druge strane, ostavljam klub u kojem sam proveo 12 godina i za koji sam lično vezan u svakom smislu. Nije mi lako zbog toga što ostavljam klub, grad i voljene ljude. Vojvodina mi je dala sve, ovde sam izrastao u fudbalera i čoveka i ovde se iskristalisalo neko moje razvijanje – kaže Topić.

Kao neko ko je prošao sve kategorije u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“, on je u prvi tim uvršten u sezoni 2018/19, a za Vošu je u seniorskoj konkurenciji odigrao 113 utakmica, postigao četiri gola i ostvario jednu asistenciju, te bio deo tima koji je 2020. godine osvojio Kup Srbije.

– Iz Vojvodine ću najviše pamtiti ljude iz FC „Vujadin Boškov“, pošto sam za njih i vezan. Sa zaposlenima sam imao zaista fenomenalan odnos i bio sam im kao sin, a oni meni kao roditelji. To će mi sigurno mnogo nedostajati. Sa fudbalske strane, bio sam deo generacije koja je napravila neke lepe uspehe. Učestvovao sam u osvajanju Kupa, iako nisam igrao u finalu, a ove sezone smo napravili niz od preko 20 utakmica bez poraza. Definitivno ima mnogo toga što će mi ostati u sećanju – rekao je Topić.

Svom sada već bivšem fudbaleru, fudbalski klub Vojvodina se zahvaljuje na svemu što je pružio noseći dres „stare dame“ i želi mu svaku sreću i uspeh u nastavku karijere.