Досадашњи фудбалер Војводине Младен Деветак нови је члан италијанског Палерма.

Деветак је дете Војводине, прошао је све млађе категорије, а за први тим „старе даме“ одиграо је 107 утакмица, постигао је један гол и уписао пет асистенција.

– Потписао сам сву потребну документацију и све је званично завршено, сада сам играч Палерма. Радује ме долазак у овај велики клуб, услови за тренирање и рад су изванредни. Нова екипа ме је срдачно прихватила, саиграчи и стручни штаб се максимално труде да савладам језичку баријеру, с на то обзиром да не говорим италијански, а они не причају баш најбоље енгески, али за сада се одлично сналазимо. Мени преостаје да дам свој максимум на тренинзима и утакмицама и да се покажем у правом светлу. Због обавеза још увек нисам стигао најбоље да упознам град, али оно што сам до сада видео ме је одушевило као и целокупна добродошлица у Палермо – рекао је Деветак.

Он је својој Воши и досадашњим саиграчима пожелео много успеха уз напомену да је поносан што је био члан „старе даме“.

– Када сам се поздрављао са саиграчима и управом рекао сам, и могу то са поносом да поновим, да је Војводина мој матични, први и једини клуб у Србији. У Воши сам научио све оно што данас јесам, на професионалном и приватном плану, и то је нешто што нема цену. Својим досадашњим саиграчима желим пре свега здравље, да буду без повреда, а онда и да донесу још један Kуп, ако Бог да и титулу, у Нови Сад, јер наши навијачи, који су уз нас у победама и поразима, то највише заслужују. Мој најјачи печат и утисак који носим из Војводине је свакако утакмица финала Купа Србије 2020. године када смо подигли пехар. Целокупна утакмица против Партизана, атмосфера у Нишу и пенал завршница у којој смо изашли као победници је нешто сто ћу памтити до краја живота – закључио је Деветак уз добро познате стихове „Ћирибу ћириба, игра Воша ко Барса…“

Свом сада већ бившем играчу, фудбалски клуб Војводина се захваљује на свему што је пружио у црвено-белом дресу и жели му много среће у наставку каријере.