Dosadašnji fudbaler Vojvodine Mladen Devetak novi je član italijanskog Palerma.

Devetak je dete Vojvodine, prošao je sve mlađe kategorije, a za prvi tim „stare dame“ odigrao je 107 utakmica, postigao je jedan gol i upisao pet asistencija.

– Potpisao sam svu potrebnu dokumentaciju i sve je zvanično završeno, sada sam igrač Palerma. Raduje me dolazak u ovaj veliki klub, uslovi za treniranje i rad su izvanredni. Nova ekipa me je srdačno prihvatila, saigrači i stručni štab se maksimalno trude da savladam jezičku barijeru, s na to obzirom da ne govorim italijanski, a oni ne pričaju baš najbolje engeski, ali za sada se odlično snalazimo. Meni preostaje da dam svoj maksimum na treninzima i utakmicama i da se pokažem u pravom svetlu. Zbog obaveza još uvek nisam stigao najbolje da upoznam grad, ali ono što sam do sada video me je oduševilo kao i celokupna dobrodošlica u Palermo – rekao je Devetak.

On je svojoj Voši i dosadašnjim saigračima poželeo mnogo uspeha uz napomenu da je ponosan što je bio član „stare dame“.

– Kada sam se pozdravljao sa saigračima i upravom rekao sam, i mogu to sa ponosom da ponovim, da je Vojvodina moj matični, prvi i jedini klub u Srbiji. U Voši sam naučio sve ono što danas jesam, na profesionalnom i privatnom planu, i to je nešto što nema cenu. Svojim dosadašnjim saigračima želim pre svega zdravlje, da budu bez povreda, a onda i da donesu još jedan Kup, ako Bog da i titulu, u Novi Sad, jer naši navijači, koji su uz nas u pobedama i porazima, to najviše zaslužuju. Moj najjači pečat i utisak koji nosim iz Vojvodine je svakako utakmica finala Kupa Srbije 2020. godine kada smo podigli pehar. Celokupna utakmica protiv Partizana, atmosfera u Nišu i penal završnica u kojoj smo izašli kao pobednici je nešto sto ću pamtiti do kraja života – zaključio je Devetak uz dobro poznate stihove „Ćiribu ćiriba, igra Voša ko Barsa…“

Svom sada već bivšem igraču, fudbalski klub Vojvodina se zahvaljuje na svemu što je pružio u crveno-belom dresu i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere.