Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati treći prijateljski meč na pripremama u Beleku. Od 13:30 časova po srpskom vremenu, rival crveno-belih biće ekipa Mure iz Murske Sobote, trenutno trećeplasirani tim u slovenačkoj Prvoj ligi.

Fudbalski klub Mura je osnovan tek 2012. godine i to tako što je kao svoj prvi tim registrovao omladinsku ekipu tek ugašenog kluba Mura 05. Prošle sezone, baš kao i Vojvodina, Mura je osvojila Kup svoje zemlje, s tim da je, za razliku od Vojvodine, to jedini trofej ovog kluba u njegovoj istoriji. Ove sezone, Mura je učestvovala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je, nakon eliminacije ekipa Nome Kalju iz Estonije i Orhus iz Danske, u trećem kolu eliminisana od PSV Ajndhovena. Mura igra na stadionu „Fazenarija“ kapaciteta 3.782 sedeća mesta i kod kuće nastupa u crno-beloj, a u gostima u kompletno crnoj opremi.

Ekipa Mure je sastavljena od pretežno domaćih igrača, s tim da u njoj nastupa i šest fudbalera iz Hrvatske i po jedan iz Bosne i Hercegovine i Togoa, kao i nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije Staniša Mandić, osvajač U-20 Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, koji je potom odlučio da nastupa za nacionalni tim Crne Gore. Pre odlaska u inostranstvo, on je u Srbiji nastupao za ekipu Čukaričkog. Trener Mure je 49-godišnji Slovenac Ante Simundža, a vrednost ovog tima se procenjuje na 6,33 miliona evra.

Što se tiče ekipe Vojvodine, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović je najavio da će na ovom meču pružiti priliku dvema postavama, s tim da će jedna odigrati 60, a druga 30 minuta. Utakmicu će direktno prenositi Novosadska televizija, a meč će uživo moći da se gleda i na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka:

Alternativno, utakmica se može pratiti i preko kanala „DB Video“: