Nikola Čumić od danas je novi član Vojvodine.

On je danas potpisao trogodišnji ugovor sa „starom damom“, a stiže iz grčkog Olimpijakosa.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić zahvalio se rukovodstvu Olimpijakosa i čestitao Nikoli Čumiću na transferu u redove „stare dame“.

– Ovo je veliki dan za nas, jer je ovaj transfer dokaz da nemoguće može da postane moguće ako dovoljno želite. U naše redove je došlo veliko ime i čast nam je što je Nikola Čumić novi član Vojvodine. Takođe, želim ovom prilikom da se zahvalim upravi Olimpijakosa na čelu sa predsednikom Marinakisom, koji je pokazao da poštuje naš klub i da ima visoko mišljenje o našem novom projektu. Nikoli Čumiću želim mnogo sreće, da nam pomogne u ostvarivanju naših ciljeva. Posle svega što smo uradili do sada, zaista mislim da je za nas samo nebo granica – poručio je predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Čumić je rođen u Užicu, 20. novembra 1998. godine, a i ponikao je u Slobodi, iz koje je preko Metalca stigao do niškog Radničkog u kom je stupio na veliku scenu.

Godinu dana u Radničkom, od januara 2019. do 2020. bilo je dovoljno da ga snimi i otkupi Olimpijakos, ali je Čumić ostao da se razvija na „Čairu“. Po dolasku u Grčku nije imao značajnu minutažu, pa je išao na pozajmice u Sporting iz Hihona i švajcarski Luceren.

Čumić može da igra na više različitih pozicija u napadu, ali je uglavnom igrao kao krilni napadač, tako da će Milan Rastavac sada imati još jaču konkurenciju uz Filipa Malbašića, Uroša Kabića, Iva Baraja, Mihajla Neškovića i Vladana Novevskog.

– Jako sam srećan što sam obukao dres Vojvodine, pre svega želim da se zahvalim predsedniku Dragoljubu Zbiljiću i sportskom direktoru Jovanoviću na ukazanom poverenju. Pregovori su bili dugi, ali smo na kraju uspeli da pronađemo dogovor sa Olimpijakosom i da konačno postanem član Vojvodine. Svideo mi se novi projekat Vojvodine, ceo grad je stao iza kluba i očekujem da ove sezone budemo u vrhu. Došao sam ovde da pomognem i da dam sve od sebe da se sledeće godine u Novom Sadu igraju evropske utakmice. Potpuno sam spreman, odradio sam pripreme sa Olimpijakosom, naravno, nedostaju mi takmičarske utakmice, ali fizički se osećam odlično. Nakon razgovora sa trenerom videćemo da li ću biti u konkurenciji za nedeljni meč protiv Voždovca – rekao je Čumić, koji će zadužiti dres sa brojem 24.

Čumić je osmo pojačanje Vojvodine ovog leta pošto su pre njega došli – Lazar Carević, Mamadu Traore, Radomir Milosavljević, Iv Baraj, Filip Malbašić, Uroš Nikolić i Nemanja Nikolić.