Голман Војводине Никола Симић задовољан је освојеним бодом у првом колу против Црвене звезде.

„Стара дама“ је ремијем отворила нову сезону, пошто је у петак одиграла без голова са шампионом Србије на стадиону „Рајко Митић“, а Никола Симић био је један од најбољих актера на терену.

– На пут у Београд кренули смо са идејом да освојимо макар тај један бод и са њим смо се и вратили у Нови Сад. Мислим да треба да будемо задовољни таквим резултатом, јер знамо колико је тешко играти на „Маракани“ – рекао је Никола Симић.

Није чест случај да голман Воше буде толико активан на једној утакмици, а Симић је у петак имао пуне руке посла и чак пет успешних интервенција.

– Били смо свесни да на „Маракани“, уз подршку навијача, Црвена звезда игра свој најбољи фудбал. Једноставно, морали смо да стојимо добро у том дефанзвивном блоку и да њихове прилике сведемо на минимум. Желели смо да искористимо неке своје шансе из полуконтри и контри, имали смо их неколико, али нажалост нисмо успели да их реализујемо. Све у свему, на крају морамо да будемо задовољни резултатом – истакао је Симић.

Након Београда, следећа станица је литвански Паневежис. Воша већ у четвртак гостује Паневежису на старту квалификација за Лигу конференције, а Симић је оптимиста и пред ту утакмицу.

– Искрено, припремали смо се најпре за Звезду, јер је свака следећа утакмица најбитнија. Исто тако, након позитивног резултата, немамо много времена да се радујемо, већ се окрећемо наредном ривалу.  Паневежис је квалитетна екипа, има велики број странаца и сигурно да имају своје адуте. Ипак, верујем да ћемо одиграти најбоље што умемо и да ћемо победити – закључио је Никола Симић.

Утакмица Војводина – Паневежис на програму је у четвртак у 17.30.