Фудбалери Војводине победили су кипарски Ахиронас Онисилос резултатом 5:1 у другом пријатељском мечу на припремама у Ларнаци.

Стрелци за Војводину били су Сукачев у 26, Ивановић у 50, Зукић у 63, Вукановић у 81. и Кембел у 87. минуту.

Тренер Војводине Божидар Бандовић на терен је извео следећи састав:

Росић (од 31. Царевић (од 60. Борак)), Бјековић (од 60. Лазаревић), Тањга (од 60. Јеличић), Ђорђевић (од 60. Црномарковић), Сукачев (од 60. Букинац), Петровић (од 60. Зукић), Милосављевић (од 60. Матеус Индио), Савићевић (од 60. Радуловић), Јовановић (од 60. Кембел), Ковачев (од 31. Вукчевић (од 60. Николић)), Ивановић (од 60. Вукановић).

Воша је кренула офанзивно од првог минута, први покушај са ивице шеснаестерца имао је Јовановић, да би потом после корнера припретио Ивановић, главом поред стативе.

Кипрани су повели из прве прилике, у 21. минуту после грешке на средини табеле Никос Куцалос је примио лопту и искоса са леве стране, са 20 метара пласирао у даљи угао.

Воша је успела да изједначи пет минута касније, када се Сукачев наместио и са неких двадесетак метара гађао доњи леви угао за 1:1.

На истеку пола часа игре, Божидар Бандовић је направио прве измене, Царевић и Вукчевић заменили су Росића и Ковачева. Управо је Вукчевић обележио крај првог полувремена пошто је имао чак три солидна покушаја, али је сва три његова ударца зауставио голман

У 50. минуту Воша је извела лепу акцију у којој је Савићевић сјајно проиграо Ивановић који је рутински погодио за 2:1.

Два минута касније Савићевић је имао стопостотну шансу, промашио је гол из непосредне близине. На истеку часа игре, Божидар Бандовић је опет променио комплетну поставу и одмах је Воша постигла трећи погодак.

У 63. минуту Зукић је извео праву мајсторију, примио је лопту од Николића и искоса са леве стране лобовао голмана за 3:1.

Десет минута касније Воша је могла и до четвртог гола, када је Вукановић гађао даљи угао са неких 15 метара, али се истакао голман Јурић.

Што није успео у 71, јесте у 81. минуту, Воша је брзо извела прекид са 25 метара искоса са леве стране, а Вукановић је изашао сам на голмана и шутирао испод његове ноге у даљи угао за 4:1.

На истеку 87. минута Војводина је стигла и до петог гола, после нове лепе акције коју је реализовао Кембел, ударцем са петерца у празну мрежу, после асистенције Николића.

Воша је уписала и другу победу на припремама на Кипру, а наредни ривал у недељу биће јерменски Арарат.

Истакнуте тренутке са утакмице можете погледати ОВДЕ.