Fudbaleri Vojvodine danas igraju prvu prijateljsku utakmicu u sklopu glavnog dela priprema za novu sezonu. Od 17:30 časova, rival crveno-belih biće ekipa Ocelula iz Galatija, koji je prošle sezone osvojio treće mesto u drugoj ligi Rumunije, pa će predstojeće sezone igrati u najvišem rangu takmičenja u ovoj zemlji. Meč će se igrati u austrijskom gradu Lebringu, udaljenom oko 50 kilometara od Mariborskog Pohorja.

Ocelul Galati je osnovan 1964. godine i u dosadašnjoj istoriji je uspeo da osvoji jednu šampionsku titulu (2011) i jedan Superkup Rumunije (2012). Što se tiče evropskih uspeha, Ocelul je 2007. godine osvojio Inter-toto kup, dok je u sezoni 2011/12. učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona. Boje kluba su crvena, plava i bela, a Ocelul kao domaćin igra na istoimenom stadionu kapaciteta 13.500 mesta.

Šef stručnog štaba ovog tima je 55-godišnji Rumun Dorinel Munteanu, koji na raspolaganju ima sastav čija se vrednost procenjuje na 4,32 miliona evra. Osim rumunskih igrača, ekipu Ocelula čine još po dvojica fudbalera iz Portugalije i Bugarske i po jedan iz Urugvaja, Burkine Faso, Hrvatske, Italije i Argentine.

Što se tiče ekipe Vojvodine, za očekivati je da će šef stručnog štaba Radoslav Batak ukazati priliku dvema postavama da odigraju po 45 minuta. Direktan prenos meča moći će da se gleda na kanalu Arena premium 2.