У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је одржана комеморација у част недавно преминулог Јована Коврлије (1942. – 2019), помоћног тренера Војводине из сезоне 1988/89, у којој је клуб освојио своју другу титулу шампиона Југославије.

У присуству породице, пријатеља, бивших саиграча и сарадника, као и чланова Управног одбора ФК Војводина Љубомира Апра и Драгољуба Самарџића, евоциране су успомене и одата последња почаст човеку чије ће име заувек остати записано у дугој историји „старе даме“ српског фудбала.

Обраћајући се присутнима, председник Удружења ветерана ФК Војводина Васа Пушибрк подсетио је на животни пут Јована Коврлије.

– Отишао је још један члан наше породице, јер што сам старији, на Војводину управо тако гледам. Јован је увек био господин, у приватном животу веома тих, али као тренер врло енергичан, упоран и доследан. Са три године, са породицом је из Босанског Грахова дошао у Наково, а потом у Кикинду и касније заиграо за зрењанински Пролетер, који је у то време био врло респектабилан клуб. По завршетку играчке каријере, дипломирао је на Високој тренерској школи у Загребу и посветио се тренерском позиву, који је са успехом обављао – рекао је Пушибрк.

На данашњој комеморацији, присутнима се такође обратио наш прослављени џудиста и актуелни председник Асоцијације спортских ветерана Новог Сада Славко Обадов, који је као кондициони тренер дао значајан допринос успеху који је Војводина остварила 1989. године.

– Имао сам част и задовољство да, у периоду када је Војводина освајала своју другу шампионску титулу, будем члан стручног штаба који је градио тај успех. Тада сам, као кондициони тренер, по први пут имао прилику да спознам како ради и какав је човек наш Јова Коврлија. Ми смо се и раније познавали са спортских приредби и изузетно сам поштовао резултате које је постизао он, али и његова супруга, која је била првакиња света у куглању. Јова је увек био скроман, доследан, радио је све како треба и стално је био жељан постизања најбољих могућих резултата – истакао је Обадов.

Вест о смрти Јована Коврлије тешко је погодила и његовог дугогодишњег пријатеља, уједно и члана Удружења ветерана ФК Војводина Светозара Гатарића.

– Јова Коврлија је био део генерације Пролетера која је тај клуб увела у Прву савезну лигу Југославије, а потом је био врло истакнут тренер, који се бавио искључиво тереном и играчима. Као такав, оставио је значајан траг и у Војводини, где је постао велики пријатељ са покојним Илијом Пантелићем и била ми је велика привилегија да више пута будем у њиховом друштву. Јова је био врхунски фудбалер и тренер, али и изузетан супруг, отац и деда. Нека му је вечна слава за све оно што је урадио током свог живота – рекао је Гатарић.

Сахрана Јована Коврлије одржаће се данас у 12:45 часова на Новом гробљу у Новом Саду.