Председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић и директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић данас су одржали видео конференцију са делегацијом Нижњег Новгогора, града побратима Новог Сада, на тему сарадње између два града у области фудбала.

Са стране делегације Нижњег Новгорода, у видео конференцији су учествовали саветник за спорт гувернера Нижњеновгородске области Јефремов Артјом Аркадјевич, представница базе за спортисте „Изумрудноје“ из Смарагдна Јекатерина Савенкова, заменик директора Центра за спортску обуку Нижњеновгородске области Звездин Јуриј Владимирович и шефица одељења за међународну и међурегионалну сарадњу одељења за односе с јавношћу Градске управе Нижњег Новгорода Кондратјева Марија Игорјевна.

Том приликом, договорено је да ће регионални центар за обуку фудбалера ФК Нижњи Новгород ове године угостити екипу дечака из омладинске школе „Илија Пантелић“ рођених 2007. или 2009. године у бази „Изумрудноје“, која има најбољу могућу инфраструктуру за фудбал. Такође, у плану је и учешће на турниру кроз одигравање две-три пријатељске утакмице, као и излети у Горођец и Нижњи Новгород, а остало је само да се дефинишу тачни термини ове посете. Домаћин би за све из ФК Војводина обезбедио смештај и исхрану, па би Војводини остало да покрије само авионске трошкове.

Истовремено, две стране су разговарале и о могућности за одржавање семинара тренера и мастер класа у организацији ФК Нижњи Новгород. На крају видео конференције, председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић је истакао задовољство због чињеница да се петнаестогодишња сарадња између Новог Сада и Нижњег Новгорода шири и на поље спорта, те изразио очекивање да ће та сарадња бити још конкретнија и садржајнија у будућности.