Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić i direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić danas su održali video konferenciju sa delegacijom Nižnjeg Novgogora, grada pobratima Novog Sada, na temu saradnje između dva grada u oblasti fudbala.

Sa strane delegacije Nižnjeg Novgoroda, u video konferenciji su učestvovali savetnik za sport guvernera Nižnjenovgorodske oblasti Jefremov Artjom Arkadjevič, predstavnica baze za sportiste „Izumrudnoje“ iz Smaragdna Jekaterina Savenkova, zamenik direktora Centra za sportsku obuku Nižnjenovgorodske oblasti Zvezdin Jurij Vladimirovič i šefica odeljenja za međunarodnu i međuregionalnu saradnju odeljenja za odnose s javnošću Gradske uprave Nižnjeg Novgoroda Kondratjeva Marija Igorjevna.

Tom prilikom, dogovoreno je da će regionalni centar za obuku fudbalera FK Nižnji Novgorod ove godine ugostiti ekipu dečaka iz omladinske škole „Ilija Pantelić“ rođenih 2007. ili 2009. godine u bazi „Izumrudnoje“, koja ima najbolju moguću infrastrukturu za fudbal. Takođe, u planu je i učešće na turniru kroz odigravanje dve-tri prijateljske utakmice, kao i izleti u Gorođec i Nižnji Novgorod, a ostalo je samo da se definišu tačni termini ove posete. Domaćin bi za sve iz FK Vojvodina obezbedio smeštaj i ishranu, pa bi Vojvodini ostalo da pokrije samo avionske troškove.

Istovremeno, dve strane su razgovarale i o mogućnosti za održavanje seminara trenera i master klasa u organizaciji FK Nižnji Novgorod. Na kraju video konferencije, predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić je istakao zadovoljstvo zbog činjenica da se petnaestogodišnja saradnja između Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda širi i na polje sporta, te izrazio očekivanje da će ta saradnja biti još konkretnija i sadržajnija u budućnosti.