Omladinci Vojvodine pobedili su ekipu OFK Vršca rezultatom 5:3 (1:2), u prvom kolu Omladinske lige Srbije.

Pred oko 100 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelci za goste su bili Ivić u 33. i 36. i Fernandes u 58, dok su golove za Vošu postigli Janjić u 38, Gagić u 50, Drobnjak u 72. i Abadžija u 76. i 80. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Borak, Trninić, Bukinac (od 46. Hromiš), Popović, Pavić, Drobnjak, Kovačev (od 46. Sukačev), Apostolovski, Gagić (od 70. Abadžija), Janjić (od 65. Stajki), Paunović (od 86. Kostadinović).

OFK Vršac: Uzelac, Savić, Trnjanac, Lunc, Kljačić (od 83. Rabijac), Sekulić, Ivić, Jungić, Medenica, Fernandes (od 88. Stanisavljev), Delić (54. Dikson).

Od početka utakmice, Vojvodina je preuzela inicijativu i prenela težište igre na polovinu gostiju, dok su se omladinci OFK Vršca orijentisali uglavnom na kontranapade. Prva prilika na meču je viđena u 24. minutu, kada je Gagić izbio sam ispred Uzelca i šutirao, ali je golman OFK Vršca odbranio taj udarac.

Voša je novu šansu imala u 31. minutu, kada je po desnoj strani pored dvojice igrača OFK Vršca prošao Trninić, ušao u šesnaesterac i dodao loptu do Gagića, on ju je prosledio na drugu stranu do Paunovića, koji je šutirao iz prve sa petnaestak metara iskosa, ali je lopta otišla preko prečke. Samo dva minuta kasnije, OFK Vršac je došao u vođstvo.

Ivić je prihvatio loptu na dvadesetak metara iskosa od gola Vojvodine, ušao u šesnaesterac, a potom izuzetno preciznim udarcem poslao loptu uz dalju stativu golmana Boraka.

Već u 36. minutu, gosti su došli do drugog pogotka i to na praktično identičan način. Ponovo je Ivić prihvatio loptu na gotovo istom mestu odakle je postigao prvi gol i još jednim udarcem u dalji ugao golmana Boraka, ali ovoga puta po zemlji, udvostručio prednost svog tima. No, svega dva minuta kasnije, Voša je smanjila rezultat.

Apostolovski je poslao loptu u šesnaesterac OFK Vršca, gde je do nje došao Janjić i snažnim udarcem sa desetak metara zatresao mrežu rivala.

U 47. minutu, Vojvodina je imala priliku da izjednači i to nakon što je Paunović šutirao, Uzelac odbranio, a potom je i Apostolovski uputio udarac, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Međutim, već u 50. minutu, Vošini omladinci su poravnali rezultat.

Paunović je sjajno uputio loptu u prazan prostor u šesnaesterac ka Gagiću, koji je došao do nje i potom preciznim udarcem sa desetak metara iskosa savladao golmana Uzelca.

Nakon što je uspela da izjednači, Vojvodina je u narednim minutima imala još nekoliko dobrih napada, ali u 58. minutu, ponovo je OFK Vršac došao u vođstvo. Dikson je poslao pas u šesnaesterac Vojvodine ka Fernandesu, koji je izdržao duel sa Pavićem, a potom rutinski savladao Boraka.

U 71. minutu, iz slobodnog udarca sa oko 23-24 metra je dobro šutirao Sukačev, ali je odlično odbranio Uzelac. Međutim, samo minut kasnije, crveno-beli su ponovo došli do izjednačenja.

Nakon centaršuta u peterac OFK Vršca, nekoliko igrača je pokušalo da glavom dođe do lopte, a najbolje se snašao Drobnjak, koji je uspeo da je pošalje u mrežu, da bi u 76. minutu došlo do potpunog preokreta.

Paunović je odlično prošao po desnoj strani, a potom odigrao povratni pas do Abadžije, koji je sa tri-četiri metra poslao loptu iza leđa golmana Uzelca.

Samo dva minuta kasnije, Voša je mogla do novog pogotka i to nakon što je Stajki poslao pas ka Hromišu, koji je šutirao sa oko sedam-osam metara iskosa, ali je Uzelac odbranio. Ipak, u 80. minutu, Vojvodina je došla i do petog pogotka.

Abadžija je prihvatio loptu na desetak metara iskosa od gola OFK Vršca, a potom se izborio za poziciju za šut i preciznim udarcem u dalji ugao povisio prednost crveno-belih.

Do kraja meča, igralo se otvoreno na obe strane, ali promene rezultata više nije bilo, pa su tako Vošini omladinci novu sezonu u Omladinskoj ligi Srbije otvorili pobedom.