Омладинци Војводине победили су екипу ОФК Београда резултатом 2:1 (1:0), у првом колу Омладинске лиге Србије.

Пред око 150 гледалаца у ФЦ „Вујадин Бошков“, стрелци за Вошу били су Абаџија у 44. и Ивановић у 53, док је једини гол за „романтичаре“ постигао Цолић у 76. минуту.

Војводина: Богуновић, Трнинић, Миланов, Поповић, Мајсторовић, Дробњак, Пауновић (од 63. Апостоловски), Абаџија (од 81. Исаковски), Ивановић (од 92. Стојановић), Абрамушић (од 63. Станојевић), Тедић (од 74. Гагић).

ОФК Београд: Јањић, Радовановић, Флоричеловић, Богићевић, Денић, Новичић (од 61. Митровић), Ранковић (од 61. Бајкић), Арсић, Радић, Васић (од 61. Цолић), Тимотић (од 61. Димитријевић).

Прва прилика на утакмици је виђена у 20. минуту, када је Пауновић добро центрирао са десне стране, а Ивановић скочио у шеснаестерцу ОФК Београда и упутио ударац главом, али је Јањић избио лопту у корнер. Након корнера, шут са петнаестак метара искоса је упутио Поповић, али је голман ОФК Београда још једном добро интервенисао.

На другој страни, гости су узвратили у 27. минуту, када је Тимотић утрчао у шеснаестерац Војводине и шутирао са око седам метара искоса, али је лопта отишла ван оквира гола. Црвено-бели су то казнили у 44. минуту, када су успели да дођу до предности.

Ивановић је сјајно центирао са леве стране, а Абаџија одлично скочио и ударцем главом са око три-четири метра послао лопту у ближи угао голмана Јањића.

Већ у 51. минуту, било је 2:0 за Војводину. Ивановић је одлично прошао по десној страни и покушао најпре да асистира, а након што му се поново одбила лопта, упутио је ударац, па је лопта, погодивши успут неког од фудбалера ОФК Београда, завршила у мрежи.

У 57. минуту, Воша је могла и до трећег поготка, након што је Пауновић искористио неопрезност у одбрани гостију и дошао до лопте пред голом ОФК Београда, али је Јањић зауставио његов ударац око пет-шест метара искоса. Војводина је добру прилику имала и у 64. минуту преко Абаџије, али је лопта, након његовог шута са око 13-14 метара искоса, отишла неколико центиметара поред стативе.

Црвено-бели су опасно припретили и у 73. минуту, када је Тедић шутирао са десетак метара искоса, али је лопта погодила пречку. Само три минута касније, ОФК Београд је смањио резултат.

Цолић је дошао до лопте испред шеснаестерца Војводине, ушао у казнени простор, изборио се за позицију за шут и потом прецизним ударцем са око 11-12 метара постигао гол за свој тим.

Свега минут касније, „романтичари“ су могли да изједначе и то након доброг ударца Радића, али је добро реаговао Богуновић. Војводина је имала прилику у 86. минуту, када је добро шутирао Апостоловски, али је лопта погодила стативу.

У 88. минуту, Апостоловски је поново шутирао, Јањић је одбранио, а потом је Ивановић дошао до лопте и покушао да је проследи у мрежу, али су, у великој гужви, голман и двојица одбрамбених играча гостију успели да га спрече у томе.

До краја меча, више није било прилика, па самим тим ни промене резултате, те су омладинци Војводине тако победом започели нову сезону.