Omladinci Vojvodine pobedili su ekipu OFK Beograda rezultatom 2:1 (1:0), u prvom kolu Omladinske lige Srbije.

Pred oko 150 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelci za Vošu bili su Abadžija u 44. i Ivanović u 53, dok je jedini gol za „romantičare“ postigao Colić u 76. minutu.

Vojvodina: Bogunović, Trninić, Milanov, Popović, Majstorović, Drobnjak, Paunović (od 63. Apostolovski), Abadžija (od 81. Isakovski), Ivanović (od 92. Stojanović), Abramušić (od 63. Stanojević), Tedić (od 74. Gagić).

OFK Beograd: Janjić, Radovanović, Floričelović, Bogićević, Denić, Novičić (od 61. Mitrović), Ranković (od 61. Bajkić), Arsić, Radić, Vasić (od 61. Colić), Timotić (od 61. Dimitrijević).

Prva prilika na utakmici je viđena u 20. minutu, kada je Paunović dobro centrirao sa desne strane, a Ivanović skočio u šesnaestercu OFK Beograda i uputio udarac glavom, ali je Janjić izbio loptu u korner. Nakon kornera, šut sa petnaestak metara iskosa je uputio Popović, ali je golman OFK Beograda još jednom dobro intervenisao.

Na drugoj strani, gosti su uzvratili u 27. minutu, kada je Timotić utrčao u šesnaesterac Vojvodine i šutirao sa oko sedam metara iskosa, ali je lopta otišla van okvira gola. Crveno-beli su to kaznili u 44. minutu, kada su uspeli da dođu do prednosti.

Ivanović je sjajno centirao sa leve strane, a Abadžija odlično skočio i udarcem glavom sa oko tri-četiri metra poslao loptu u bliži ugao golmana Janjića.

Već u 51. minutu, bilo je 2:0 za Vojvodinu. Ivanović je odlično prošao po desnoj strani i pokušao najpre da asistira, a nakon što mu se ponovo odbila lopta, uputio je udarac, pa je lopta, pogodivši usput nekog od fudbalera OFK Beograda, završila u mreži.

U 57. minutu, Voša je mogla i do trećeg pogotka, nakon što je Paunović iskoristio neopreznost u odbrani gostiju i došao do lopte pred golom OFK Beograda, ali je Janjić zaustavio njegov udarac oko pet-šest metara iskosa. Vojvodina je dobru priliku imala i u 64. minutu preko Abadžije, ali je lopta, nakon njegovog šuta sa oko 13-14 metara iskosa, otišla nekoliko centimetara pored stative.

Crveno-beli su opasno pripretili i u 73. minutu, kada je Tedić šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta pogodila prečku. Samo tri minuta kasnije, OFK Beograd je smanjio rezultat.

Colić je došao do lopte ispred šesnaesterca Vojvodine, ušao u kazneni prostor, izborio se za poziciju za šut i potom preciznim udarcem sa oko 11-12 metara postigao gol za svoj tim.

Svega minut kasnije, „romantičari“ su mogli da izjednače i to nakon dobrog udarca Radića, ali je dobro reagovao Bogunović. Vojvodina je imala priliku u 86. minutu, kada je dobro šutirao Apostolovski, ali je lopta pogodila stativu.

U 88. minutu, Apostolovski je ponovo šutirao, Janjić je odbranio, a potom je Ivanović došao do lopte i pokušao da je prosledi u mrežu, ali su, u velikoj gužvi, golman i dvojica odbrambenih igrača gostiju uspeli da ga spreče u tome.

Do kraja meča, više nije bilo prilika, pa samim tim ni promene rezultate, te su omladinci Vojvodine tako pobedom započeli novu sezonu.