Након јучерашње пријатељске утакмице против Муре, у којој су против актуелног шампиона Словеније играли нерешено 1:1 (1:0), фудбалери Војводине су данас пре подне поново истрчали на терен у близини хотела „Арена“ на Мариборском Похорју.

На данашњем преподневном тренингу, играчи су радили подељени у две групе. Са једном групом играча, сачињеном од фудбалера који су наступили на јучерашњој утакмици против Муре, радио је кондициони тренер Саша Семереди, по чијим су инструкцијама играчи радили вежбе за регенерацију тела и организма.

Са друге стране, играчи који јуче нису наступили против Муре, уз Момчила Мркаића, Уроша Кабића и новопридошлог Небојшу Бастајића, радили су са шефом стручног штаба Славољубом Ђорђевићем, помоћним тренерима Предрагом Ранђеловићем и Александром Радуновићем и кондиционим тренером Александром Јанковићем. Они су најпре радили вежбе за усавршавање и побољшање фудбалске технике, а потом су вежбали и офанзивне и дефанзивне задатке у ситуацијама „један на један“, „два на два“ и „три на три“.

Због повреде, данашњи тренинг је пропустио штопер Душан Стевановић, који је доживео лакшу повреду скочног зглоба приликом загревања пред јучерашњи меч против Муре, али је ипак одиграо првих 45 минута те утакмице. Међутим, како се не би ризиковало погоршање повреде, он је тренутно искључен из тренажног процеса, а ускоро треба да буде познато и када ће моћи поново да се врати на терен. У стручном штабу ФК Војводина верују и надају се да ће то бити врло брзо, с обзиром на то да се ради о играчу који треба да представља важан део одбране црвено-белих у наредној сезони.

Такође, због повишене температуре, данашњи тренинг је пропустио и млади нападач Вукашин Богдановић, с тим да ће он вероватно већ сутра тренирати заједно са осталим саиграчима.

Заједно са Небојшом Бастајићем, у Словенију су јуче допутовали председник Скупштине ФК Војводина Милан Н. Ђукић и члан клупске скаутинг службе Мићо Врањеш. Они су пружили подршку црвено-белима на јучерашњем мечу против Муре и биће са екипом још данас, пошто се у Србију враћају сутра ујутру.

Одлуком шефа стручног штаба Славољуба Ђорђевића, фудбалери Војводине данас поподне неће тренирати, већ ће време искористити за одмор. Црвено-бели ће на Мариборском Похорју боравити до суботе, када ће одиграти последњи пријатељски меч на припремама против Горице, а повратак за Нови Сад уследиће одмах након те утакмице.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept