Nakon jučerašnje prijateljske utakmice protiv Mure, u kojoj su protiv aktuelnog šampiona Slovenije igrali nerešeno 1:1 (1:0), fudbaleri Vojvodine su danas pre podne ponovo istrčali na teren u blizini hotela „Arena“ na Mariborskom Pohorju.

Na današnjem prepodnevnom treningu, igrači su radili podeljeni u dve grupe. Sa jednom grupom igrača, sačinjenom od fudbalera koji su nastupili na jučerašnjoj utakmici protiv Mure, radio je kondicioni trener Saša Semeredi, po čijim su instrukcijama igrači radili vežbe za regeneraciju tela i organizma.

Sa druge strane, igrači koji juče nisu nastupili protiv Mure, uz Momčila Mrkaića, Uroša Kabića i novopridošlog Nebojšu Bastajića, radili su sa šefom stručnog štaba Slavoljubom Đorđevićem, pomoćnim trenerima Predragom Ranđelovićem i Aleksandrom Radunovićem i kondicionim trenerom Aleksandrom Jankovićem. Oni su najpre radili vežbe za usavršavanje i poboljšanje fudbalske tehnike, a potom su vežbali i ofanzivne i defanzivne zadatke u situacijama „jedan na jedan“, „dva na dva“ i „tri na tri“.

Zbog povrede, današnji trening je propustio štoper Dušan Stevanović, koji je doživeo lakšu povredu skočnog zgloba prilikom zagrevanja pred jučerašnji meč protiv Mure, ali je ipak odigrao prvih 45 minuta te utakmice. Međutim, kako se ne bi rizikovalo pogoršanje povrede, on je trenutno isključen iz trenažnog procesa, a uskoro treba da bude poznato i kada će moći ponovo da se vrati na teren. U stručnom štabu FK Vojvodina veruju i nadaju se da će to biti vrlo brzo, s obzirom na to da se radi o igraču koji treba da predstavlja važan deo odbrane crveno-belih u narednoj sezoni.

Takođe, zbog povišene temperature, današnji trening je propustio i mladi napadač Vukašin Bogdanović, s tim da će on verovatno već sutra trenirati zajedno sa ostalim saigračima.

Zajedno sa Nebojšom Bastajićem, u Sloveniju su juče doputovali predsednik Skupštine FK Vojvodina Milan N. Đukić i član klupske skauting službe Mićo Vranješ. Oni su pružili podršku crveno-belima na jučerašnjem meču protiv Mure i biće sa ekipom još danas, pošto se u Srbiju vraćaju sutra ujutru.

Odlukom šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića, fudbaleri Vojvodine danas popodne neće trenirati, već će vreme iskoristiti za odmor. Crveno-beli će na Mariborskom Pohorju boraviti do subote, kada će odigrati poslednji prijateljski meč na pripremama protiv Gorice, a povratak za Novi Sad uslediće odmah nakon te utakmice.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept