Млађа омладинска репрезентација Србије (У-18) изгубила је данас од селекције Италије резултатом 1:2 у другој пријатељској утакмици на „Карађорђу“.

Италијани су повели у 37. минуту преко Пагана, а изједначио је Михаило Петковић у 55. Победу Италијанима донео је Доратијото у 80. минуту.

Од Вошиних играча цео меч одиграо је Лука Дробњак, до 45. на терену је био Лукијан Абаџија, Урош Кабић је остао на клупи, а Јован Милошевић није био у саставу.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Србија: Каличанин, Сташевић (од 76. Влаховић), Борисављевић (од 46. Радојевић), Кузмановић (од 57. Мотика), Дробњак, Серафимовић (од 46. Миладиновић) , Величковић (од 57. Лековић), Абаџија (од 46. Стјепановић) , Луковић (од 46. Спасојевић), Петковић, Јевремовић (од 76. Ђурђевић).

Италија: Скаља, Кајоде (од 74. Мисори), Боцолан (од 54. Регонезе), Доратијото, Делавале (од 54. Мотолезе), Стиванело, Пагано, Куми (од 74. Палела), Алесио (од 46. Рајмондо), Писили (од 59. Ндур), Роси (од 59. Вињато).

Италијани су доминирали од самог почетка утакмице, а прву шансу су имали у четвртом минуту када је Доратијото ухватио волеј са двадесетак метара, али је голман Каличанин одлично интервенисао.

Азури су наставили да играју на половини наше репрезентације, а следећу шансу имао је Пагано, са 10 метара шутирао је из прве преко гола.

Ипак, трећу шансу Италијани нису могли да пропусте, Роси је упутио правовремени пас ка Пагану, а овај у окрету примио и од пречке савладао Каличанина за 0:1.

Селектор Србије Јован Дамјановић направио је четири измене на полувремену, уместо Серафимовића, Луковића, Абаџије и Борисављевића, а ушли су Радојевић, Миладиновић, Стјепановић и Спасојевић.

Србија је заиграла много боље на старту другог полувремена, а први озбиљан ударац у оквир гола имао је Радојевић чији је ударац зауставио голман Скаља. Након корнера, у истом минуту, голман Италијана је лоше проценио лопту, а на другој стативи капитен Петковић је сачекао и погодио за 1:1.

Изједначујући погодак подигао је самопоуздање играчима Србије, који су после само пет минута касније имали нову велику прилику, после акције по десној страни, Спасојевић је гађао први угао, али је на месту био голман Скаља.

Уследио је најузбудљивији период утакмице, Миладиновић је имао две добре прилике, истакао се голман Скаља, а онда је Доратијото поново покушао са дистанце, статива је спасила гол Србије.

Десет минута пре краја, Италија је поново успела да дође у вођство, после акције на левој страни, Вињато је вратио повратну, а Доратијото није могао да буде непрецизан и трећи пут, пошто је савладао Каличанина за 1:2.

До краја није било промене резултата ни значајнијих прилика, Италијани су славили 1:2, након што је у првом мечу резултат био – 1:1.