Mlađa omladinska reprezentacija Srbije (U-18) izgubila je danas od selekcije Italije rezultatom 1:2 u drugoj prijateljskoj utakmici na „Karađorđu“.

Italijani su poveli u 37. minutu preko Pagana, a izjednačio je Mihailo Petković u 55. Pobedu Italijanima doneo je Doratijoto u 80. minutu.

Od Vošinih igrača ceo meč odigrao je Luka Drobnjak, do 45. na terenu je bio Lukijan Abadžija, Uroš Kabić je ostao na klupi, a Jovan Milošević nije bio u sastavu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Srbija: Kaličanin, Stašević (od 76. Vlahović), Borisavljević (od 46. Radojević), Kuzmanović (od 57. Motika), Drobnjak, Serafimović (od 46. Miladinović) , Veličković (od 57. Leković), Abadžija (od 46. Stjepanović) , Luković (od 46. Spasojević), Petković, Jevremović (od 76. Đurđević).

Italija: Skalja, Kajode (od 74. Misori), Bocolan (od 54. Regoneze), Doratijoto, Delavale (od 54. Motoleze), Stivanelo, Pagano, Kumi (od 74. Palela), Alesio (od 46. Rajmondo), Pisili (od 59. Ndur), Rosi (od 59. Vinjato).

Italijani su dominirali od samog početka utakmice, a prvu šansu su imali u četvrtom minutu kada je Doratijoto uhvatio volej sa dvadesetak metara, ali je golman Kaličanin odlično intervenisao.

Azuri su nastavili da igraju na polovini naše reprezentacije, a sledeću šansu imao je Pagano, sa 10 metara šutirao je iz prve preko gola.

Ipak, treću šansu Italijani nisu mogli da propuste, Rosi je uputio pravovremeni pas ka Paganu, a ovaj u okretu primio i od prečke savladao Kaličanina za 0:1.

Selektor Srbije Jovan Damjanović napravio je četiri izmene na poluvremenu, umesto Serafimovića, Lukovića, Abadžije i Borisavljevića, a ušli su Radojević, Miladinović, Stjepanović i Spasojević.

Srbija je zaigrala mnogo bolje na startu drugog poluvremena, a prvi ozbiljan udarac u okvir gola imao je Radojević čiji je udarac zaustavio golman Skalja. Nakon kornera, u istom minutu, golman Italijana je loše procenio loptu, a na drugoj stativi kapiten Petković je sačekao i pogodio za 1:1.

Izjednačujući pogodak podigao je samopouzdanje igračima Srbije, koji su posle samo pet minuta kasnije imali novu veliku priliku, posle akcije po desnoj strani, Spasojević je gađao prvi ugao, ali je na mestu bio golman Skalja.

Usledio je najuzbudljiviji period utakmice, Miladinović je imao dve dobre prilike, istakao se golman Skalja, a onda je Doratijoto ponovo pokušao sa distance, stativa je spasila gol Srbije.

Deset minuta pre kraja, Italija je ponovo uspela da dođe u vođstvo, posle akcije na levoj strani, Vinjato je vratio povratnu, a Doratijoto nije mogao da bude neprecizan i treći put, pošto je savladao Kaličanina za 1:2.

Do kraja nije bilo promene rezultata ni značajnijih prilika, Italijani su slavili 1:2, nakon što je u prvom meču rezultat bio – 1:1.