Mlada fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je večeras na „Karađorđu“ sa selekcijom Farskih Ostrva rezultatom 0:0 u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Srbija: Gordić – Pavlović, Marković, Eraković, Šehović – Milosavljević, Topić (od 90. Milovanović), Pantović (od 73. Đerlek) – Terzić (od 61. Stuparević), Tedić, Stevanović (od 73. Janković).

Farska Ostrva: Rejnatro – Skipanes, Petersen, Edmundson, Sorensen – Solhajm, Mrinej, Jakobsen, Gising – Skala, Johanesen.

Naši momci su krenuli ofanzivno od prvog minuta i do 17. minuta imali  su već tri prilike. Prvo je u 10. minutu probao Stevanović iz teške pozicije iskosa sa leve strane, a potom je Tedić glavom gađao direktno u golmana Farskih Ostrva. Najbolji pokušaj imao je Pantović u 17. minutu kada je sa 20 metara šutirao za malo pored stative.

Usledio je period kada su fudbaleri Srbije  dominirali, ali bez ozbiljnijih pokušaja, dok su Farani pripretili posle kornera, ali je dobro reagovala odbrana „orlića“. U 37. minutu Milosavljević je posle solo prodora u kom je nanizao nekoliko igrača došao u izglednu poziciju sa ivice šesnaesterca, ali je bio izblokiran. Usledile su još dve dobre prilike, najbolju je imao Eraković koji je posle kornera gađao glavom, odlično je odbranio golman Rejnatro, baš kao i minut kasnije kada je pokušao i Tedić.

Srbija je nastavila da kontroliše igru i da napada i u nastavku, a prvu šansu imala je u 51. minutu kada je Marković posle prekida glavom gađao pored gola.

Gosti su najbliži golu bili u sledećem napadu, Johanesen je je uhvatio volej sa nekih 15 metara, lopta je prošla nekoliko centimetara pored stative.

Farani su se odlično branili, pokazali da su taktički veoma dobri, pa je selektor Aleksandar Rogić odlučio da napravi nekoliko promena. Ušao je najpre Stuparević, potom Janković i Đerlek, i  . Sledeća šansa usledila je u 79. minutu kada je Tedić i treći put pokušao glavom, ali je i ovaj put na mestu bio golman Farskih Ostrva.

U 85. minutu Stuparević je šutirao sa preko 20 metara, ponovo direktno u golmana Farskih Ostrva. Tri minuta kasnije Tedić je izveo potez utakmice, sa 15 metara  je pokušao makazicama, ali je golman Farana paradom sprečio njegov evrogol. Nakon kornera, Marković je bio najviši u skoku, bio je za malo neprecizan.

Do kraja nije bilo promene rezultata, posle pet odigranih utakmica, Srbija ima pet osvojenih bodova.