Данас је завршен 41. меморијални турнир „Стеван Нештицки“. Овогодишњи шампион је НК Осијек који је у финалу победио Војводину резултатом 3:2.

Двоструки стрелац за Војводину био је Вук Вукосављевић, док су за Осијечане погађали Шаиновић, Мајденчић и Грга.

У мечу за треће место, Дебрецин је победио бањалучки Борац након пенала резултатом 5:4, након регуларног дела није било голова. У ревијалном мечу за пето место, Партизан је победио Кабел резултатом 5:0.

Након данашње три утакмице уследило је свечано затварање и додела признања, а присутнима се обратио Покрајински секретар за спорт и омладину и председник Организационог одбора турнира Дане Баста.

– Велико ми је задовољство што могу да вас поздравим у име организацииног одбора 41. меморијалног турнира „Стеван Нештицки“. Видели смо сви да добро играте фудбал и сигурни смо да ће вам овај турнир бити подстрек за даљу каријеру. Победницима честитам и желим да им ово буде ветар у леђа, а пораженима да науче лекције и да буду само бољи после овог турнира. Сигуран сам да ћемо се видети и на наредном 42. меморијалу „Стеван Нештицки“ – поручио је Покрајински секретар за спорт и омладину и председник Организационог одбора турнира Дане Баста.

Након његове завршне речи, уследила је и додела пехара најбољим појединцима турнира.

Најбољем играчу турнира Антеу Гргићу из Осијека пехар је доделио члан извршног одбора и члан прве шампионске генерације ФК Војводина Васа Пушибрк.

Најбољи стрелац турнира је Имре Егри из Дебрецина, а пехар му је доделио Душан Башић, члан Секције ветерана ФК Војводина.

За најбољег голмана проглашен је Хрвоје Јукопила из Осијека, а пехар му је доделио је председник Секције ветерана и бивши голман ФК Војводина Миладин Пураћ.

За најбољег играча проглашен је Александар Еремић из Војводине, а пехар му је доделио син Стевана Нештицког, Стевица.

Најбољем тренеру турнира Франу Витаићу из Осијека пехар је доделио Душко Грујић, директор омладинске школе „Илија Пантелић“.

Након тога, некадашњи председник ФК Војводина Јован Смедеревац је доделио захвалнице петопласираној и шестопласираној екипи – Партизану и Кабелу, а потом је Живко Крстоношић најстарији члан Секције ветерана и сведок свих турнира до сада, доделио пехар четвртопласираном Борцу.

Трећепласираном Дебрецину бронзане медаље и пехар доделио је бивши дугогодишњи играч Војводине Слободан Јовановић.

Другопласираној Војводони пехар и сребрне медаље доделио је дугогодишњи члан омладинске комисије Војводине, Миодраг Јовић, и за крај, председник организационог одбора Дане Баста и председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић додели су златне медаље, прелазни пехар и пехар у трајном власништву шампионима, екипи Осијека.