Danas je završen 41. memorijalni turnir „Stevan Nešticki“. Ovogodišnji šampion je NK Osijek koji je u finalu pobedio Vojvodinu rezultatom 3:2.

Dvostruki strelac za Vojvodinu bio je Vuk Vukosavljević, dok su za Osiječane pogađali Šainović, Majdenčić i Grga.

U meču za treće mesto, Debrecin je pobedio banjalučki Borac nakon penala rezultatom 5:4, nakon regularnog dela nije bilo golova. U revijalnom meču za peto mesto, Partizan je pobedio Kabel rezultatom 5:0.

Nakon današnje tri utakmice usledilo je svečano zatvaranje i dodela priznanja, a prisutnima se obratio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu i predsednik Organizacionog odbora turnira Dane Basta.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime organizaciinog odbora 41. memorijalnog turnira „Stevan Nešticki“. Videli smo svi da dobro igrate fudbal i sigurni smo da će vam ovaj turnir biti podstrek za dalju karijeru. Pobednicima čestitam i želim da im ovo bude vetar u leđa, a poraženima da nauče lekcije i da budu samo bolji posle ovog turnira. Siguran sam da ćemo se videti i na narednom 42. memorijalu „Stevan Nešticki“ – poručio je Pokrajinski sekretar za sport i omladinu i predsednik Organizacionog odbora turnira Dane Basta.

Nakon njegove završne reči, usledila je i dodela pehara najboljim pojedincima turnira.

Najboljem igraču turnira Anteu Grgiću iz Osijeka pehar je dodelio član izvršnog odbora i član prve šampionske generacije FK Vojvodina Vasa Pušibrk.

Najbolji strelac turnira je Imre Egri iz Debrecina, a pehar mu je dodelio Dušan Bašić, član Sekcije veterana FK Vojvodina.

Za najboljeg golmana proglašen je Hrvoje Jukopila iz Osijeka, a pehar mu je dodelio je predsednik Sekcije veterana i bivši golman FK Vojvodina Miladin Purać.

Za najboljeg igrača proglašen je Aleksandar Eremić iz Vojvodine, a pehar mu je dodelio sin Stevana Neštickog, Stevica.

Najboljem treneru turnira Franu Vitaiću iz Osijeka pehar je dodelio Duško Grujić, direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“.

Nakon toga, nekadašnji predsednik FK Vojvodina Jovan Smederevac je dodelio zahvalnice petoplasiranoj i šestoplasiranoj ekipi – Partizanu i Kabelu, a potom je Živko Krstonošić najstariji član Sekcije veterana i svedok svih turnira do sada, dodelio pehar četvrtoplasiranom Borcu.

Trećeplasiranom Debrecinu bronzane medalje i pehar dodelio je bivši dugogodišnji igrač Vojvodine Slobodan Jovanović.

Drugoplasiranoj Vojvodoni pehar i srebrne medalje dodelio je dugogodišnji član omladinske komisije Vojvodine, Miodrag Jović, i za kraj, predsednik organizacionog odbora Dane Basta i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić dodeli su zlatne medalje, prelazni pehar i pehar u trajnom vlasništvu šampionima, ekipi Osijeka.