Данас је и званично отворен 39. меморијални турнир „Стеван Нештицки“, а пионири Војводине су се са две победе првог дана пласирали у полуфинале.

У преподневним сатима одигране су две утакмице Војводина – ОФК Беране и Академија Луцеафареул – Железничар спорт тим, а потом је у 16 часова меморијал и званично отворен свечаном церемонијом. Специјални гост на отварању турнира био је и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Председник Војводине Драгољуб Самарџић истакао је да је клуб посебно поносан на традицију и значај овог клуба.

– Фудбалски клуб Војводина је посебно поносан на Меморијални турнир Стеван Нештицки, зато што постоји и траје толики низ година, као и на чињеници да се ни у најтежа времена није прекидао. Због тога свега он и јесте једно од обележја нашег Kлуба. Мене као председника Kлуба посебно радује да ће на турниру након прошлогодишњих проблема са ковидом, поново учествовати и тимови из иностранства. Желим да овај 39. Меморијал посвећен нашем бившем значајном играчу буде празник фудбала и да протекне у фер игри и коректној атмосфери – поручио је председник Војводине Драгољуб Самарџић.

Председник Организационог одбора меморијала Миладин Пураћ истакао је да за њега овај турнир има посебан значај.

– Велика ми је част а и посебно задовољство што ћу бити председник Оранизационог одбора овог значајног турнира. Ја сам дете Војводине и целу каријеру сам провео у вољеном клубу. Kао члан пионирске селекције сећам се колико су нам били важни наступи на сличним турнирима које смо тада играли. Тако мислим да и данас, дечаци који ће играти на овом турниру, живе за овакве фудбалске догађаје, које ће памтити целог свог живота. Надам се да ће турнир, и у овим посебним околностима, ипак бити успешно одржан и да ће протећи у фер и спортском надметању, а да ће најбољи тим подићи победнички пехар – истакао је Миладин Пураћ.

Првог дана турнира одиграно је четири утакмице, а пионири Војводине отворили су турнир убедљивом победом над екипом ОФK Беране резултатом 11:0, да би потом победили и Академију Пандев – 3:1.

У групи Б, Академија Луцеафареул победила је идентичним резултатом 5:0 и Железничар спорт тим из Бања Луке и ОФK Бачку.

Овим тријумфима, Војводина и Академија Луцеафареул обезбедили су пласман у полуфинале, док ће преостала два тима бити позната у суботу.

Група А:

Војводина – ОФК Беране 11:0 (7:0) (Д. Јовановић 3, Перановић 2, Божичић 2, Зекић, Јовановић, Савић, Ристић)

Војводина: Жунић, Стојановић, Зекић, Чејовић, Путеш, Дубајић, Захорец, Лакићевић, Перановић, Јовановић, Божичић. Са клупе су ушли: Пролић, Улемек, Савић, Веселиновић, Јовановић, Ристић, Јовић, Кнежевић.

ОФК Беране: Фатић, Петрић, Вуковић, Ђукић, Шунтић, Барјактаровић, Рмуш, Чукић, Ћулафић, Хоџић. Са клупе су ушли: Обадовић, Мартић, Пешић, Давидовић.


Војводина – Академија Пандев 3:1 (3:0) (Захорец 2x, Д. Јовановић – Грендов)

Војводина: Жунић, Стојановић, Зекић, Чејовић, Путеш, Дубајић, Захорец, Лакићевић, Перановић, Јовановић, Божичић. Са клупе су ушли: Пролић, Улемек, Савић, Веселиновић, Јовановић, Ристић, Јовић, Кнежевић.

Академија Пандев: Врговски, Ангелов, Пеливанов, Траиков, Палифорски, Димов, Траинов, Танцев, Сириц, Ристов, Танцев. Са клупе су ушли: Ризов, Христов, Јакуп, Дмитриев, Грендов, Колев, Крстев, Киров.

Група Б: 

Академија Луцеафареул – Железничар спорт тим 5:0 (3:0) (Бота 3, Тоут, Попеску)

Академија Луцеафареул: Траиа, Енахе, Астикеан, Витан, Техерес, Крисан, Ламбру, Тоут, Оарга, Саинеа, Попеску. Са клупе су ушли: Сабау, Буиа, Оспиру, Бота, Ћиортеа.

Железничар спорт тим: Јокић, Антонић, Келечевић, Ђукић, Вученовић, Лукић, Ћетковић, Малетић, Радановић, Милијаш, Мијић. Са клупе су ушли: Тузлић, Суботић, Рачић, С. Скакић, М. Скакић, Карановић, Пејаковић.

ОФК Бачка – Академија Луцеафареул 0:5 (0:4) (Бота 4, Оарга)

ОФК Бачка: Дробац, Гламочак, Парошки, Радић, Барун, Бањац, Војводић, Грбић, Суџум, Гутић, Пјевац. Са клупе су ушли: Хорват, Ћорић, Веселиновић, Докић.

Академија Луцеафареул: Траиа, Енахе, Астикеан, Витан, Техерес, Крисан, Ламбру, Тоут, Оарга, Саинеа, Попеску. Са клупе су ушли: Сабау, Буиа, Оспиру, Бота, Ћиортеа.

У суботу у преподневним часовима на програму су преостале две утакмице групне фазе Академија Пандев – ОФК Беране и Железничар тим спорт – ОФК Бачка, а у поподневним сатима од 16.45 и 18.00 играју се полуфинални мечеви.