Danas je i zvanično otvoren 39. memorijalni turnir „Stevan Nešticki“, a pioniri Vojvodine su se sa dve pobede prvog dana plasirali u polufinale.

U prepodnevnim satima odigrane su dve utakmice Vojvodina – OFK Berane i Akademija Luceafareul – Železničar sport tim, a potom je u 16 časova memorijal i zvanično otvoren svečanom ceremonijom. Specijalni gost na otvaranju turnira bio je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić istakao je da je klub posebno ponosan na tradiciju i značaj ovog kluba.

– Fudbalski klub Vojvodina je posebno ponosan na Memorijalni turnir Stevan Nešticki, zato što postoji i traje toliki niz godina, kao i na činjenici da se ni u najteža vremena nije prekidao. Zbog toga svega on i jeste jedno od obeležja našeg Kluba. Mene kao predsednika Kluba posebno raduje da će na turniru nakon prošlogodišnjih problema sa kovidom, ponovo učestvovati i timovi iz inostranstva. Želim da ovaj 39. Memorijal posvećen našem bivšem značajnom igraču bude praznik fudbala i da protekne u fer igri i korektnoj atmosferi – poručio je predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić.

Predsednik Organizacionog odbora memorijala Miladin Purać istakao je da za njega ovaj turnir ima poseban značaj.

– Velika mi je čast a i posebno zadovoljstvo što ću biti predsednik Oranizacionog odbora ovog značajnog turnira. Ja sam dete Vojvodine i celu karijeru sam proveo u voljenom klubu. Kao član pionirske selekcije sećam se koliko su nam bili važni nastupi na sličnim turnirima koje smo tada igrali. Tako mislim da i danas, dečaci koji će igrati na ovom turniru, žive za ovakve fudbalske događaje, koje će pamtiti celog svog života. Nadam se da će turnir, i u ovim posebnim okolnostima, ipak biti uspešno održan i da će proteći u fer i sportskom nadmetanju, a da će najbolji tim podići pobednički pehar – istakao je Miladin Purać.

Prvog dana turnira odigrano je četiri utakmice, a pioniri Vojvodine otvorili su turnir ubedljivom pobedom nad ekipom OFK Berane rezultatom 11:0, da bi potom pobedili i Akademiju Pandev – 3:1.

U grupi B, Akademija Luceafareul pobedila je identičnim rezultatom 5:0 i Železničar sport tim iz Banja Luke i OFK Bačku.

Ovim trijumfima, Vojvodina i Akademija Luceafareul obezbedili su plasman u polufinale, dok će preostala dva tima biti poznata u subotu.

Grupa A:

Vojvodina – OFK Berane 11:0 (7:0) (D. Jovanović 3, Peranović 2, Božičić 2, Zekić, Jovanović, Savić, Ristić)

Vojvodina: Žunić, Stojanović, Zekić, Čejović, Puteš, Dubajić, Zahorec, Lakićević, Peranović, Jovanović, Božičić. Sa klupe su ušli: Prolić, Ulemek, Savić, Veselinović, Jovanović, Ristić, Jović, Knežević.

OFK Berane: Fatić, Petrić, Vuković, Đukić, Šuntić, Barjaktarović, Rmuš, Čukić, Ćulafić, Hodžić. Sa klupe su ušli: Obadović, Martić, Pešić, Davidović.


Vojvodina – Akademija Pandev 3:1 (3:0) (Zahorec 2x, D. Jovanović – Grendov)

Vojvodina: Žunić, Stojanović, Zekić, Čejović, Puteš, Dubajić, Zahorec, Lakićević, Peranović, Jovanović, Božičić. Sa klupe su ušli: Prolić, Ulemek, Savić, Veselinović, Jovanović, Ristić, Jović, Knežević.

Akademija Pandev: Vrgovski, Angelov, Pelivanov, Traikov, Paliforski, Dimov, Trainov, Tancev, Siric, Ristov, Tancev. Sa klupe su ušli: Rizov, Hristov, Jakup, Dmitriev, Grendov, Kolev, Krstev, Kirov.

Grupa B: 

Akademija Luceafareul – Železničar sport tim 5:0 (3:0) (Bota 3, Tout, Popesku)

Akademija Luceafareul: Traia, Enahe, Astikean, Vitan, Teheres, Krisan, Lambru, Tout, Oarga, Sainea, Popesku. Sa klupe su ušli: Sabau, Buia, Ospiru, Bota, Ćiortea.

Železničar sport tim: Jokić, Antonić, Kelečević, Đukić, Vučenović, Lukić, Ćetković, Maletić, Radanović, Milijaš, Mijić. Sa klupe su ušli: Tuzlić, Subotić, Račić, S. Skakić, M. Skakić, Karanović, Pejaković.

OFK Bačka – Akademija Luceafareul 0:5 (0:4) (Bota 4, Oarga)

OFK Bačka: Drobac, Glamočak, Paroški, Radić, Barun, Banjac, Vojvodić, Grbić, Sudžum, Gutić, Pjevac. Sa klupe su ušli: Horvat, Ćorić, Veselinović, Dokić.

Akademija Luceafareul: Traia, Enahe, Astikean, Vitan, Teheres, Krisan, Lambru, Tout, Oarga, Sainea, Popesku. Sa klupe su ušli: Sabau, Buia, Ospiru, Bota, Ćiortea.

U subotu u prepodnevnim časovima na programu su preostale dve utakmice grupne faze Akademija Pandev – OFK Berane i Železničar tim sport – OFK Bačka, a u popodnevnim satima od 16.45 i 18.00 igraju se polufinalni mečevi.