Окупљањем и првим тренингом у ФЦ „Вујадин Бошков“, фудбалери Војводине данас су званично почели припреме за нову полусезону. Након што су у претходна два дана обавили неопходна лекарска тестирања, црвено-бели су се данас окупили у свом тренинг центру, где им је, пред почетак тренинга, председник ФК Војводина Душан Влаовић пожелео све најбоље у новој години и новој полусезони, од које очекује да буде неупоредиво успешнија него претходна.

– Надам се да сте се одморили, јер данас вам практично следи први радни дан. Најпре ћете тренирати у овим зимским условима у нашој земљи, а 24. јануара идете у турски Белек, где ће услови за рад бити врхунски и већ је уговорено одигравање пет пријатељских утакмица са веома атрактивним противницима. Што се тиче онога што је било, на то се најрадије не бих враћао и сигуран сам да ви, као ни ми у клубу, нисте задовољни са такмичарским резултатом који је остварен – изјавио је Влаовић, додавши да су циљеви Војводине у новој полусезони то да значајно поправи свој пласман на табели, да догура што даље у Купу Србије и да афирмише тим за наредну сезону.

С тим у вези, велико поверење указано је шефу стручног штаба Радовану Кривокапићу, који ће и убудуће са клупе предводити црвено-беле. Он је играчима такође пожелео све најбоље у новој години, али и истакао да само од њих зависи колико ће ова година и полусезона бити добра и успешна.

– Следи нам напоран и тежак рад, а из свог личног искуства знам да су зимске припреме увек најтеже. Циљеви клуба су вам познати и сходно томе ћемо и да радимо, а ја ћу вам опет, као и првог дана када сам преузео функцију шефа стручног штаба, поновити да желим поштовање, које је за мене кључна ствар. Колико поштовања будете показали према мојим сарадницима и мени, толико и још више поштовања ћемо ми указати вама. Од првог дана, очекујем максималну озбиљност и ангажованост – рекао је Кривокапић.

На данашњем окупљању, појавило се укупно 39 фудбалера, а у односу на прошлу полусезону, изостали су Лазар Ђорђевић, Исмаел Фофана и Дарко Бједов, који су ове зиме споразумно раскинули уговоре са клубом. У међувремену, Ђорђевић је већ потписао за чешког прволигаша Карвину, док су Фофана и Бједов још увек у потрази за новом средином.

С друге стране, на данашњој прозивци појавило се још једно добро познато лице навијачима Војводине, пошто се црвено-белима поново прикључио везиста Вук Митошевић (27), који је прошлу полусезону провео у мађарском прволигашу Кишварди. Он је прошао омладинску школу „Илија Пантелић“, потом је од 2009. до 2013. године био члан првог тима Војводине, а очекује се да у најскорије време и дефинитивно потпише нови уговор са својим матичним клубом.

Такође, са позајмица из других клубова вратили су се Вукашин Пилиповић (Кабел), Младен Деветак (Кабел), Предраг Владић (Кабел), Ђорђе Пантелић (Кабел), Марко Мандић (Бечеј), Кристијан Живковић (Јагодина Табане) и Милош Зличић (Цемент Беочин), док су из омладинске школе раду са првотимцима прикључени Немања Тороман, Андреј Јаковљевић, Игор Јеличић, Марко Бјековић, Данило Митровић, Добрица Тегелтија, Мирко Топић, Драгољуб Савић и Дејан Зукић.

Због повреде, са данашње прозивке изостао је нападач Милан Видаков, као и везиста Езе Винсент, чији се долазак у Нови Сад очекује у току данашњег дана.

До одласка у Турску, фудбалери Војводине тренираће у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, као и у спортском центру „Сајмиште“, које поседује терен са вештачком подлогом.

Играчи који су се појавили на данашњој прозивци првог тима су:

Голмани: Емил Роцков, Никола Симић, Филип Старич, Вукашин Пилиповић, Немања Тороман;

Десни бекови: Аранђел Стојковић, Милан Лазаревић, Марко Мандић;

Леви бекови: Никола Антић, Диамантис Хухумис, Младен Деветак, Андреј Јаковљевић;

Штопери: Даниел Граовац, Синиша Саничанин, Ранко Веселиновић, Игор Јеличић, Марко Бјековић, Данило Митровић;

Задњи везни: Дамир Зломислић, Вук Митошевић, Александар Мирков, Немања Ахчин, Добрица Тегелтија, Мирко Топић;

Десна крила: Огњен Ђуричин, Дамјан Гојков, Кристијан Живковић, Предраг Владић;

Лева крила: Немања Милојевић, Ђорђе Пантелић, Драгољуб Савић;

Офанзивни везни: Лазар Арсић, Милан Ђурић, Александар Месаровић, Никола Срећковић, Михајло Нешковић, Дејан Зукић;

Нападачи: Никола Гајић, Милош Зличић.