Okupljanjem i prvim treningom u FC „Vujadin Boškov“, fudbaleri Vojvodine danas su zvanično počeli pripreme za novu polusezonu. Nakon što su u prethodna dva dana obavili neophodna lekarska testiranja, crveno-beli su se danas okupili u svom trening centru, gde im je, pred početak treninga, predsednik FK Vojvodina Dušan Vlaović poželeo sve najbolje u novoj godini i novoj polusezoni, od koje očekuje da bude neuporedivo uspešnija nego prethodna.

– Nadam se da ste se odmorili, jer danas vam praktično sledi prvi radni dan. Najpre ćete trenirati u ovim zimskim uslovima u našoj zemlji, a 24. januara idete u turski Belek, gde će uslovi za rad biti vrhunski i već je ugovoreno odigravanje pet prijateljskih utakmica sa veoma atraktivnim protivnicima. Što se tiče onoga što je bilo, na to se najradije ne bih vraćao i siguran sam da vi, kao ni mi u klubu, niste zadovoljni sa takmičarskim rezultatom koji je ostvaren – izjavio je Vlaović, dodavši da su ciljevi Vojvodine u novoj polusezoni to da značajno popravi svoj plasman na tabeli, da dogura što dalje u Kupu Srbije i da afirmiše tim za narednu sezonu.

S tim u vezi, veliko poverenje ukazano je šefu stručnog štaba Radovanu Krivokapiću, koji će i ubuduće sa klupe predvoditi crveno-bele. On je igračima takođe poželeo sve najbolje u novoj godini, ali i istakao da samo od njih zavisi koliko će ova godina i polusezona biti dobra i uspešna.

– Sledi nam naporan i težak rad, a iz svog ličnog iskustva znam da su zimske pripreme uvek najteže. Ciljevi kluba su vam poznati i shodno tome ćemo i da radimo, a ja ću vam opet, kao i prvog dana kada sam preuzeo funkciju šefa stručnog štaba, ponoviti da želim poštovanje, koje je za mene ključna stvar. Koliko poštovanja budete pokazali prema mojim saradnicima i meni, toliko i još više poštovanja ćemo mi ukazati vama. Od prvog dana, očekujem maksimalnu ozbiljnost i angažovanost – rekao je Krivokapić.

Na današnjem okupljanju, pojavilo se ukupno 39 fudbalera, a u odnosu na prošlu polusezonu, izostali su Lazar Đorđević, Ismael Fofana i Darko Bjedov, koji su ove zime sporazumno raskinuli ugovore sa klubom. U međuvremenu, Đorđević je već potpisao za češkog prvoligaša Karvinu, dok su Fofana i Bjedov još uvek u potrazi za novom sredinom.

S druge strane, na današnjoj prozivci pojavilo se još jedno dobro poznato lice navijačima Vojvodine, pošto se crveno-belima ponovo priključio vezista Vuk Mitošević (27), koji je prošlu polusezonu proveo u mađarskom prvoligašu Kišvardi. On je prošao omladinsku školu „Ilija Pantelić“, potom je od 2009. do 2013. godine bio član prvog tima Vojvodine, a očekuje se da u najskorije vreme i definitivno potpiše novi ugovor sa svojim matičnim klubom.

Takođe, sa pozajmica iz drugih klubova vratili su se Vukašin Pilipović (Kabel), Mladen Devetak (Kabel), Predrag Vladić (Kabel), Đorđe Pantelić (Kabel), Marko Mandić (Bečej), Kristijan Živković (Jagodina Tabane) i Miloš Zličić (Cement Beočin), dok su iz omladinske škole radu sa prvotimcima priključeni Nemanja Toroman, Andrej Jakovljević, Igor Jeličić, Marko Bjeković, Danilo Mitrović, Dobrica Tegeltija, Mirko Topić, Dragoljub Savić i Dejan Zukić.

Zbog povrede, sa današnje prozivke izostao je napadač Milan Vidakov, kao i vezista Eze Vinsent, čiji se dolazak u Novi Sad očekuje u toku današnjeg dana.

Do odlaska u Tursku, fudbaleri Vojvodine treniraće u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, kao i u sportskom centru „Sajmište“, koje poseduje teren sa veštačkom podlogom.

Igrači koji su se pojavili na današnjoj prozivci prvog tima su:

Golmani: Emil Rockov, Nikola Simić, Filip Starič, Vukašin Pilipović, Nemanja Toroman;

Desni bekovi: Aranđel Stojković, Milan Lazarević, Marko Mandić;

Levi bekovi: Nikola Antić, Diamantis Huhumis, Mladen Devetak, Andrej Jakovljević;

Štoperi: Daniel Graovac, Siniša Saničanin, Ranko Veselinović, Igor Jeličić, Marko Bjeković, Danilo Mitrović;

Zadnji vezni: Damir Zlomislić, Vuk Mitošević, Aleksandar Mirkov, Nemanja Ahčin, Dobrica Tegeltija, Mirko Topić;

Desna krila: Ognjen Đuričin, Damjan Gojkov, Kristijan Živković, Predrag Vladić;

Leva krila: Nemanja Milojević, Đorđe Pantelić, Dragoljub Savić;

Ofanzivni vezni: Lazar Arsić, Milan Đurić, Aleksandar Mesarović, Nikola Srećković, Mihajlo Nešković, Dejan Zukić;

Napadači: Nikola Gajić, Miloš Zličić.