Тренер Војводине Ранко Поповић жели да његова екипа понови игру из Суботице и верује да ће у том случају уписати победу над Јавором.

Фудбалери „старе даме“ у суботу дочекују екипу Јавора у осмом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, a Вошин тренер се најпре осврнуо на стање Џонатана Болингија.

– Хтео бих да обавестим јавност о стању Џонатана Болингија. Хвала Богу, а и хвала дивним људима у чијим је рукама био, што су учинили све да његово стање иде ка бољем. Он се полако буди, још није потпуно свестан, али је почео самостално да дише. О неким другим детаљима овестиће вас лекари, који су стручни. Ја им се неизмерно захваљујем на свему, докторима, комплетном особљу, јер није било лако – рекао је Поповић.

Он сматра да је Војводина у прошлом колу у Суботици учинила све што је било потребно за победу.

– Мене интересује да екипа понови игру из Суботице, то није било савршено, али иде ка нашем правцу. Створили смо седам, осам шанси из игре и хоћемо да потврдимо то и да исправимо неке грешке. Ми направимо много прилика и не дамо гол, а допустимо мало шанси из којих примимо голове. Ако наставимо да понављамо такве игре, резултати морају доћи. Не бих да ме схватите погрешно и не желим да у томе тражим алиби, али ми у Суботици нисмо имали на располагању четири, пет играча и не морам ја то да кажем, али би требало да се примети. Иако екипа тако одигра без пет играча, онда би требало екипа да се похвали због тога што је урадила. Наше опредељење ће увек да буде победа, али не можете да се не сложите са мном да смо урадили довољно да победимо и на тој утакмици и када извештавамо о таквим мечевима – истакао је Поповић.

Осврнуо се и на предстојећег ривала.

– Јавор је изузетно организована и дисциплинована екипа, која има неколико одличних појединаца. Мени је приоритет да ми наставимо да играмо као до сада, јер се ради добро, на тренингу функционишемо све боље и поред свега што нам се дешава. Мени ће бити пуно срце ако успемо да надоместимо изостанак играча који нам недостају. То је уједно шанса за оне који су ту и да је искористе и да се наметну. То је оно што прави један тим екипом и то је здрава конкуренција какву желимо – нагласио је Поповић.

Осим Болингија, ван строја су Урош Николић и Гурам Гиорбелидзе, док ће у протоколу бити новајлије Алекса Вукановић и Норман Кембел.

– Осим Болингија, сигурно нећемо имати Уроша Николића, јер му се стање колена погоршало. Здравље сваког играча је приоритет и ниједан играч неће играти ни болестан, под температуром, а камоли повређен. Гурам такође није ту, не знам до када ће бити ван терена. Он је повредио адуктор, био је план да иде на операцију, али смо се договорили са лекарима да пробамо неким другим начином. Он изузетно тренира и поред те повреде, не знам до када неће бити ту, али нећемо моћи да рачунамо још неко време. Рачунамо сутра на Вукановића и Кембела, који желе да буду са екипом јер је то предуслов. Кембел је физички спремнији, али Алекса има велико искуство и носи карактер из великог клуба што је нама потребно. Не знам колико ће моћи да играју, зависи од развоја ситуације на терену – каже Поповић.

Тренер Воше се по ко зна који пут осврнуо на притисак који се створио у јавности услед лошијих резултата на старту сезоне.

– Очекивања су потребна, а притисак не може да ми направи нико више него што ја сам себи намећем, јер ја волим да будем најбољи. Не знам да ли сте гледали пријем кошаркаша код председника и да ли сте чули селектора Светислава Пешића, он је рекао како ми овде причамо о резултату, а нико не прича о процесу. Ја нигде нисам видео да резултат може да се купи. Јирген Клоп је пет година био у Ливерпулу пре него што је освојио титулу. Не могу да вам причам, јер није време, дуго ће трајати. Рекли смо да неуспех био Европско првенство када смо играли фантастичну кошарку, али смо одиграли лоших 10 минута што нас је коштало, што је жива истина. Хајде да гледамо ствари какве јесу. Од мене нећете чути лаж, када је нешто лоше онда ћу први рећи да је лоше, као и када је добро. Хвала председнику Збиљићу на подршци, због тих људи из управе највише, јер они осећају највише те притиске споља, док мене интересује само терен. Ја не улазим у те притиске ван терена. Када екипа буде играла као у Суботици и када буде побеђивала, тај притисак ће нестати. Људи који улажу своје паре у клуб заслужују веће поштовање и подршку. Ја желим да полазим од нас самих, да ми са терена почнемо да шаљемо сигнале ка трибини и да се врати оно као некада, када сам долазио код зета и код сестре, који су 35 година ишли на исто место да гледају своју Војводину – истакао је Поповић.

Утакмица Војводина – Јавор на програму је у суботу од 19 часова, а улаз на стадион биће бесплатан.